Dunaújváros Hetilap

Közbeszerzésekről is döntöttek

doszerk - 2019. december 5. 13:10

Összesen tíz napirendi pontról döntött Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a december 5-i rendkívüli ülésen.

Tizennégy képviselő részvételével határozatképes volt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés a Városháza C szárnyában. Az első napirendi pont a köztemető üzemeltetéséről szólt, amelyre szeptember 5-én írtak ki közbeszerzési pályázatot. Erre egy ajánlat érkezett be a Dunaújvárosi KEGYELET Korlátolt Felelősségű Társaságtól, azonban az ajánlattevő havi 6.150.000 forintért végezné el a feladatot, amely 60 hónapra 369 millió forintot jelent. Az önkormányzat erre a feladatra 200 millió forintot biztosított, így tekintettel arra, hogy a fedezet nem elegendő, a közbeszerzési törvény alapján az eljárás eredménytelenné nyilvánítható. A második napirend a rágcsálók, valamint a fürkészdarázs elleni védekezési munkák ellátásáról szólt. Ehhez két ajánlat érkezett be, egyik az IRTÓJÓIRTÁS Kft.-től, mely aránytalanul alacsonynak minősült, indoklást pedig nem nyújtottak be a megadott határidőre, így pályázatuk eredménytelennek számít. A Roxin Group Kft. fedezet feletti árat ajánlott, így velük sem kerül sor a szerződéskötésre.

A következő napirend a város közvilágítási berendezéseinek villamos energia ellátására indult közbeszerzési eljárás eredményének tárgyalását foglalta magába. Négy beérkezett ajánlat közül az E. ON Energiakereskedelmi Kft. adta a legkedvezőbbet, 34.425.600 Ft összeggel, tehát őket bízták meg a feladat ellátásával. A továbbiakban a képviselők a városi parkok, erdős-fás területek, és a helyközi buszjáratok takarításával, hulladékmentesítésével a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Nonprofit Kft.-t bízták meg. A háziorvosi és gyermekorvosi ügyeleti feladatokat az Inter-Ambulance Egészségügyi és Szolgáltató Zrt. végzi majd. Az önkormányzat 2019. I-IX. havi pénzügyi terv teljesítéséről szóló tájékoztatóját a képviselők egyhangúan elfogadták.

A rendkívüli ülésen döntések születtek az önkormányzat legalább 50%-os tulajdonában álló egyes gazdasági társaságok önkormányzat által delegált felügyelőbizottsági tagjainak visszahívásáról és új tagok megválasztásáról is. A Dunanett Vagyonkezelő Kft. új felügyelőbizottsági tagjainak Illéssy Istvánt, Motyovszki Mátyást és Molnár Csabát választották meg. A DVN Dunaújvárosi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. bizottsági feladatait Szántó Péter, Rajda Zsuzsanna és Kárpáti Gábor végzi majd. Az Energo-Hőterm Beruházó, Működtető Kft. új bizottsági tagjai Listár Tibor és Sipeki József, valamint az Energo-Viterm Bruházó, Működtető Kft-nél Tóth Kálmán és Listár Tibor lettek.

Miklán Klaudia felvételei

A Dunaújvárosi Turisztikai Nonprofit Kft. bizottságába Huszi Zsoltot, Tóth Kálmánt és Keresztes Györgyöt, a Vasmű út 41. Irodaház Ingatlanfejlesztő, Beruházó és Értékesítő Kft. bizottságába Lebics Editet Deutch Évát és Rajda Zsuzsannát, illetve az Innopark Nonprofit Kft. felügyelőbizottságába Felföldi Ágnest, Huszti Zsoltot és Raduka Zsuzsannát választották meg. A tagok megbízatása 2019. december 6-tól 2020. május 31-ig tart.

A közgyűlésen megszavazták, hogy pályázatot írjanak ki a Dunaújváros Városháza B szárnyában található földszinti Kávézó üzemeltetésére – a kiírás december 13-án jelenik majd meg. Végül pedig szavaztak róla, hogy az önkormányzat részére folyószámla hitelkeretet biztosítson az OTP Bank. Ehhez Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester hozzáfűzte: a hitelkeret arra szolgál majd, hogy legyen lehetőség különböző időbeni elhatárolásokat áthidalni.

(Kölesdi Fanni)

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.