Lemaradt a felsőházról a Dunaferr

spigott - 2019. december 15. 19:20

Túl sokat hibázott a Dunaferr SE röplabda csapata a Debrecen elleni rangadón ahhoz, hogy reális esélye legyen a győzelemre.

A szezon eddigi legfontosabb meccse várt ma délután fél öttől a Dunaferr SE röplabda csapatára, mely a Debrecen gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban. A találkozó tétje a felsőház elérése volt, melyhez mindkét együttesnek muszáj volt nyernie, ezért egy izgalmas, kiélezett meccsre számíthattak a sportág kedvelői. Az első játék hozta is az előzetesen várt nagy csatát, ugyanis a két gárda végig fej-fej mellett haladt, hol a mieink, hol a vendégek vezettek egy-két ponttal, de ennél jobban egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. A szett hajrájában azonban sajnos a debreceniek voltak a pontosabbak, s jó blokkjaiknak is köszönhetően szettlabdához jutottak, s már az elsőt pontra váltva húzták be az első játszmát (22-25).

(Miklán Klaudia felvétele)

A második felvonásban hamar hátrányba kerültek a mieink, akik lényegesen többet rontottak ellenfelüknél, s ez sajnos nemcsak a játék képében, hanem az eredmény alakulásában is megmutatkozott. A DEAC ugyanis 9-11-es állást követően fokozatosan növelte előnyét, s 10-17-nél gyakorlatilag el is döntötte a játékot. A Dunaferr próbált ugyan hajrázni, de a vendégek nem tették meg azt a szívességet, hogy kiengedjék a kezükből a szettet (20-25). Az újabb térfélcsere után úgy tűnt, hogy megtalálja azt a játékot együttesünk, mellyel sikeres lehet, s pazar teljesítményt nyújtva lépett meg ellenfelétől 16-8-ra. Hiába azonban a tetemes előny, érthetetlen módon megtorpantak, majd szét is estek a mieink, így a vendégek 19-nél utolérték a Tomanóczy-csapatot, majd a vezetést is átvették, s végül a harmadik játékot is 25-22-re megnyerve arattak 3-0-s sikert. Ez egyben azt is jelentette, hogy a Debrecen a felsőházban, míg a Dunaferr az alsóházban folytatja a bajnokság további küzdelmeit.

Dunaferr SE – DEAC SNK Kft. 0-3 (22-25, 20-25, 22-25)

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Quintz Tamás, Majoros Balázs, Iván Gergő, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Iván Bence, Hatvany Zsolt. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

DEAC SNK Kft.: Csizmadia János, Remete László, Hubicska Patrik, Fazekas Balázs Ferenc, Bagics Balázs, Tóth András, Barna Bertalan (liberó). Cserék: Árvai Péter, Ádám András, Veres Bence, Budai Balázs, Szikszai Marcell, Mészáros Zoltán Imre (liberó), Ötvös Roland. Vezetőedző: Fodor Antal.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.