Nem bírtunk az éllovassal

doszerk - 2019. december 2. 8:06

Nem volt esélye a pontszerzésre a DKKA U19-es csapatának a Budaörs elleni NB I/B-s felnőtt bajnoki találkozón.

Budaörsön, a felnőtt NB I/B-s pontvadászat éllovasának otthonában lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata, mely ugyan már számíthatott a legutóbbi meccset kihagyó Koronczai Petrára, ám Mihály Petra, valamint a szerb válogatottal a felnőtt vb-n szereplő Jovovity Jovana nem állhatott a szakvezetés rendelkezésére.

Fiataljaink ennek ellenére nem kezdtek rosszul, az első tíz percben többször is vezettek, ám 4-4-es állást követően egymás után öt gólnak örülhetett a bajnoki cím legnagyobb esélyese, mely a félidő derekára 9-4-re meglépett Illés Márton csapatától. Fiataljaink nagyon nehezen tudták ekkor feltörni a vendéglátók védekezését, így a Budaörs tovább növelte előnyét, s a félidei szünethez érve már nyolc góllal, 16-8-ra vezetett.

Kép: DO-archív

A térfélcserét követő első tíz percben ismét a mieink voltak a pontosabbak, ám hiába sikerült visszakapaszkodni öt gólra, 18-13 után ismét feljavult a budaörsiek védekezése, s mivel a következő negyed órában csak egy találatra futotta a mieinktől, az 55. percben már tízgólos előnynek örülhetett a hazai gárda (24-14). A hajrá már nem tartogatott sok izgalmat, a csapatok felváltva szerezték góljaikat, így a vendéglátók végül 27-18-as sikerrel tartották otthon a bajnoki pontokat, s erősítették meg vezető helyüket a felnőtt bajnokságban, míg a mieink a hetedikhelyről várják a pontvadászat folytatását.

Budaörs – DKKA U19 27-18 (16-8)
A DKKA gólszerzői: Koronczai 6, Vass 3, Fodor 2, Matucza 2, Kovács 1, Takács 1, Szabó 1, Ujházy 1, Gengeliczky 1.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.