Nyitrai siker a jégcsarnokban

spigott - 2019. december 12. 8:12

A Dunaújvárosi Acélbikák erősebbik csapata a második helyen végzett a Santa Claus Cup A elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán.

A Santa Claus Cup négy tornája közül szerdán rendezték meg az U10 A elnevezésű viadalt, melyen összesen tizenöt csapat mérte össze egymással erejét a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ugyan ebben a kategóriában először mérették meg magukat a Santa Claus Kupa résztvevői, mégis nagyon népszerű volt a torna, melyre négy országból összesen tizenöt együttes érkezett. A viadal résztvevőit három csoportba osztották végül a szervezők, s a csapatok délelőtt tíz órától délután háromig a csoportkörben bizonyíthatták felkészültségüket, majd háromnegyed háromtól már a helyosztókon küzdöttek meg egymással a minél szebb eredményekért.

Az "A" csoportból a Kárpáti Farkasok, a B-jelű ötösből a Dunaújvárosi Acélbikák Red, míg a C-ből a szlovák Nyitra jutott be a hármas döntőbe, ahol körmérkőzéses rendszerben dőlt el az első hely sorsa. Itt végül nagy csatában a Nyitra örülhetett, megelőzve a dunaújvárosi fiatalokat, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kárpáti Farkasok állhattak. A helyi csapatért szurkolók nemcsak a DAB szép ezüstérmének örülhettek, hanem annak is, hogy az egyéni díjak odaítélésénél Palkovics Milost választották a torna legjobb csatárának. Természetesen neki és csapattársainak is jár az őszinte gratuláció! Folytatás december 14-én és 15-én, mikor az U9-es korosztály együttesei húznak korcsolyát a jégcsarnokban.

A Santa Claus Kupa U10 A végeredménye

1. Titáni Nitra (SVK)
2. DAB Dunaújváros RED (HUN)
3. Kárpáti Farkasok (HUN)
4. Serbia Girls (SRB)
5. Spartak Subotica (SRB)
6. Corona Brassov (ROU)
7. DAB Dunaújváros 2011 (HUN)
8. Szigeti Bikák Budapest (HUN)
9. Nyugati Eszkimók (HUN)
10. Szekszárdi Jégmadarak (HUN)
11. IOGJA (HUN)
12. BALU-T SE Baja (HUN)
13. Jégkert SE Budapest (HUN)
14. Kőszegi Farkasok (HUN)
15. DAB Dunaújváros WHITE (HUN)

Különdíjak

Legjobb kapus: JERKOVIC IRIS (SERBIA GIRLS)
Legjobb hátvéd: CUZMIN FABIAN (CORONA BRASSOV)
Legjobb csatár: PALKOVICS MILOS (DAB)
MVP: BOJNANSZKY ÁDÁM (TITÁNI NITRA)

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.