Nyitrai siker a jégcsarnokban

spigott - 2019. december 12. 8:12

A Dunaújvárosi Acélbikák erősebbik csapata a második helyen végzett a Santa Claus Cup A elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán.

A Santa Claus Cup négy tornája közül szerdán rendezték meg az U10 A elnevezésű viadalt, melyen összesen tizenöt csapat mérte össze egymással erejét a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ugyan ebben a kategóriában először mérették meg magukat a Santa Claus Kupa résztvevői, mégis nagyon népszerű volt a torna, melyre négy országból összesen tizenöt együttes érkezett. A viadal résztvevőit három csoportba osztották végül a szervezők, s a csapatok délelőtt tíz órától délután háromig a csoportkörben bizonyíthatták felkészültségüket, majd háromnegyed háromtól már a helyosztókon küzdöttek meg egymással a minél szebb eredményekért.

Az "A" csoportból a Kárpáti Farkasok, a B-jelű ötösből a Dunaújvárosi Acélbikák Red, míg a C-ből a szlovák Nyitra jutott be a hármas döntőbe, ahol körmérkőzéses rendszerben dőlt el az első hely sorsa. Itt végül nagy csatában a Nyitra örülhetett, megelőzve a dunaújvárosi fiatalokat, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kárpáti Farkasok állhattak. A helyi csapatért szurkolók nemcsak a DAB szép ezüstérmének örülhettek, hanem annak is, hogy az egyéni díjak odaítélésénél Palkovics Milost választották a torna legjobb csatárának. Természetesen neki és csapattársainak is jár az őszinte gratuláció! Folytatás december 14-én és 15-én, mikor az U9-es korosztály együttesei húznak korcsolyát a jégcsarnokban.

A Santa Claus Kupa U10 A végeredménye

1. Titáni Nitra (SVK)
2. DAB Dunaújváros RED (HUN)
3. Kárpáti Farkasok (HUN)
4. Serbia Girls (SRB)
5. Spartak Subotica (SRB)
6. Corona Brassov (ROU)
7. DAB Dunaújváros 2011 (HUN)
8. Szigeti Bikák Budapest (HUN)
9. Nyugati Eszkimók (HUN)
10. Szekszárdi Jégmadarak (HUN)
11. IOGJA (HUN)
12. BALU-T SE Baja (HUN)
13. Jégkert SE Budapest (HUN)
14. Kőszegi Farkasok (HUN)
15. DAB Dunaújváros WHITE (HUN)

Különdíjak

Legjobb kapus: JERKOVIC IRIS (SERBIA GIRLS)
Legjobb hátvéd: CUZMIN FABIAN (CORONA BRASSOV)
Legjobb csatár: PALKOVICS MILOS (DAB)
MVP: BOJNANSZKY ÁDÁM (TITÁNI NITRA)

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.