Dunaújváros Hetilap

Önkormányzat: ünnepi szociális támogatás a nyugdíjasoknak – ha valaki nem kapja meg, kérelmeznie kell!

Öcaline - 2019. december 2. 18:10

A közgyűlés döntése nyomán idén is 5 ezer forintos pénzbeli, szociális támogatást nyújt az önkormányzat a város nyugdíjasainak az ünnepek előtt. A feltételekről, valamint az esetleges kérelmek benyújtásának lehetőségéről szól az a közlemény, ami nemrég landolt a DO postaládájában.

Dunaújváros közgyűlése 2019. karácsonyán is 5 ezer forintos pénzbeli, szociális támogatást nyújt azoknak a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személyeknek, akiknek idén a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást folyósít (kivételt képez a kiskorú árvaellátás). A támogatás feltétele, hogy az ellátás havi összege nem haladhatja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét – jelenleg 199.500 Ft-ot.
A támogatást a Magyar Posta Zrt. december 3. napjától december 23-ig kézbesíti annak a személynek, akinek jogosultságát a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból igazolta.
Azon dunaújvárosi nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, aki bármely ok miatt a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által megküldött listán nem szerepel, illetve hivatalból 2019. december 23. napjáig a támogatást nem kapja meg, annak a támogatást kérelmeznie kell DMJV Polgármesteri Hivatala Szociális Osztályán a mellékelt formanyomtatványon, amennyiben dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkezik és nyugdíjszerű ellátásának havi összege nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, jelenleg 199.500 Ft-ot.
A kérelemhez csatolni kell:
– a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy a banki kivonatot és
– a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítőt vagy az ellátás megállapításáról szóló döntést, amennyiben az ellátás megállapítására a tárgyévben került sor.
A kérelmet 2020. január 2. napjától 2020. január 31. napjáig lehet benyújtani – a határidő elmulasztása jogvesztő!
 

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő:    8-12 óráig és 13-16 óráig
Szerda:  8-12 óráig és 13-16 óráig
Péntek:  8-12 óráig
További információ, ügyintézés
Az ügyintéző: Lévay Katalin telefonos elérhetősége – (25) 544-268; (25) 544-148

A kérelem letölthető a dunaujvaros.hu honlapon illetve megtalálható a Szociális Osztályon, a 2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. cím szám alatt.

Boldog karácsonyt minden szépkorúnak!

(Fotó: DO-archív)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.