Dunaújváros Hetilap

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Öcaline - 2019. december 12. 7:39

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

Több közút felújítását tervezi a közeljövőben Dunaújváros önkormányzata a TOP-program keretében, uniós forrásból, derül ki az önkormányzat sajtóosztálya tájékoztatóiból. A feladatok sorában az első a kikötőbe és a malátagyárhoz vezető két út, a Rév út és a Ruhagyári út lesz: a Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló beruházást hírül adó önkormányzati összegzés alátámasztja a mindennapi tapasztalatokat, miszerint a felújítandó útszakaszok műszaki állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a közlekedésbiztonsági igényeknek. A felújítás, amellett, hogy a vállalkozások és a munkavállalók számára javítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét, biztosítja a fenntartható közlekedési módok – különös tekintettel a gyengébb közlekedők érdekeinek – érvényesülését is. A beruházás összesen 306 millió forintból valósul meg. Ezen kívül a dunaújvárosi vasútállomás előtti terület, a Kandó Kálmán tér felújítása is szerepel a tervek között: mint arról a sajtóközlemény beszámol, a cél az, hogy kerékpárosbarát, biztonságos útszakasz jöjjön létre. A felújítás indoka itt is egyértelmű – a vasútállomás előtti terület jelenleg rendkívül balesetveszélyes, az utazási láncok összekapcsolása a kedvező adottságok ellenére rosszul, vagy egyáltalán nincs megoldva. A csatlakozó kerékpárút kiépítése a meglévő elemeket köti majd össze és biztosítja az akadálymentes megközelítést, a csomópont átépítése jelentősen növeli a közlekedés biztonságát. A Szalki- szigeti utakhoz hasonlóan a Széchenyi 2020 Programban megvalósuló beruházás tervezett értéke 860 millió forint. Hasonlóan új burkolatot kap majd a Nagyvenyim felé vezető, 62819-es számú út mintegy egy kilométeres szakasza, 120 millió forint értékben. A munkálatok várhatóan jövő év januárjában kezdődnek és októberig tartanak majd. Szintén új burkolatot kap a Budai Nagy Antal út- Kandó Kálmán tér-Volán telep szakasz is. Az évek során itt is jelentős romlás következett be az út állapotában, ez teszi szükségessé a javítást – 231 millió forint összeg erejéig.

Az egyelőre négy elemből álló közútfelújítási program össz-értéke 1 milliárd 517 millió forint – a forrást vissza nem térítendő EU-s támogatásból biztosítja az önkormányzat. 

(CSL)
 

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.