Dunaújváros Hetilap

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Öcaline - 2019. december 12. 7:39

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

Több közút felújítását tervezi a közeljövőben Dunaújváros önkormányzata a TOP-program keretében, uniós forrásból, derül ki az önkormányzat sajtóosztálya tájékoztatóiból. A feladatok sorában az első a kikötőbe és a malátagyárhoz vezető két út, a Rév út és a Ruhagyári út lesz: a Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló beruházást hírül adó önkormányzati összegzés alátámasztja a mindennapi tapasztalatokat, miszerint a felújítandó útszakaszok műszaki állapota mára leromlott, illetve azok számos szempontból nem felelnek meg a közlekedésbiztonsági igényeknek. A felújítás, amellett, hogy a vállalkozások és a munkavállalók számára javítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét, biztosítja a fenntartható közlekedési módok – különös tekintettel a gyengébb közlekedők érdekeinek – érvényesülését is. A beruházás összesen 306 millió forintból valósul meg. Ezen kívül a dunaújvárosi vasútállomás előtti terület, a Kandó Kálmán tér felújítása is szerepel a tervek között: mint arról a sajtóközlemény beszámol, a cél az, hogy kerékpárosbarát, biztonságos útszakasz jöjjön létre. A felújítás indoka itt is egyértelmű – a vasútállomás előtti terület jelenleg rendkívül balesetveszélyes, az utazási láncok összekapcsolása a kedvező adottságok ellenére rosszul, vagy egyáltalán nincs megoldva. A csatlakozó kerékpárút kiépítése a meglévő elemeket köti majd össze és biztosítja az akadálymentes megközelítést, a csomópont átépítése jelentősen növeli a közlekedés biztonságát. A Szalki- szigeti utakhoz hasonlóan a Széchenyi 2020 Programban megvalósuló beruházás tervezett értéke 860 millió forint. Hasonlóan új burkolatot kap majd a Nagyvenyim felé vezető, 62819-es számú út mintegy egy kilométeres szakasza, 120 millió forint értékben. A munkálatok várhatóan jövő év januárjában kezdődnek és októberig tartanak majd. Szintén új burkolatot kap a Budai Nagy Antal út- Kandó Kálmán tér-Volán telep szakasz is. Az évek során itt is jelentős romlás következett be az út állapotában, ez teszi szükségessé a javítást – 231 millió forint összeg erejéig.

Az egyelőre négy elemből álló közútfelújítási program össz-értéke 1 milliárd 517 millió forint – a forrást vissza nem térítendő EU-s támogatásból biztosítja az önkormányzat. 

(CSL)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.