Véget ért a Santa Claus Kupa

spigott - 2019. december 16. 8:34

A cseh Olomouc csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett Santa Claus CUP U9 AAA elnevezésű utánpótlás jégkorong torna.

Negyedik, utolsó állomásához érkezett hétvégén a Santa Claus Cup elnevezésű nemzetközi utánpótlás jégkorong torna. A Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett viadalon ezúttal az U9-es csapatok mérték össze egymással erejüket, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a résztvevők minél jobban fel tudjanak készülni a kupasorozat jövő évi U10-es versenyére. Az idei U9-es tornára hat ország összesen tizenhét együttese nevezett, így a legjobb magyar gárdák mellett Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából, Romániából, de még Németországból is érkeztek csapatok, ami garancia volt arra, hogy ismét egy nagyon magas színvonalú, erős viadalnak ad otthont a jégcsarnok.

Miklán Klaudia felvétele

A szervezők két hatos, valamint egy ötös csoportra osztották a résztvevőket, akik szombaton délelőtt háromnegyed kilenctől egészen este fél hétig játszottak azért, hogy eldöntsék, ki folytathatja a küzdelmeket az aranyéremért. A tizenhét csapatos mezőnyből idén kiemelkedtek a szlovákok és a csehek, ugyanis a legjobb hat között csak velük találkozhattunk, s közülük végül a cseh Olomouc gárdája bizonyult a legjobbnak, megelőzve a Dubnica és a Slovan Bratislava fiataljait. A végig kiváló hangulatú tornán a Vasas szerepelt a legjobban a magyar csapatok közül: a fővárosiak végül a nyolcadik helyen fejezték be a tornát, míg a Dunaújvárosi Acélbikák fiataljai ezúttal a tizenötödik helyen végeztek, megelőzve a Topolcany és a Karcina együtteseit.

A Santa Claus Cup U9 AAA végeredménye

1. HC Olomouc (CZE)
2. HC Dubnica (SVK)
3. Slovan Bratislava (SVK)
4. Letci Letnany Praha (CZE)
5. HC Szlezan Opava (CZE)
6. HC´05 Banská Bystrica (SVK)
7. Gladiator Trnava (SVK)
8. VASAS Budapest (HUN)
9. HC Chrudim (CZE)
10. Hoba Bratislava (SVK)
11. Löwen Frankfurt (DE)
12. UTE Budapest (HUN)
13. HC ETO Győr (HUN)
14. ISK Csikszereda (ROU)
15. DAB Dunaújváros (HUN)
16. HC Topolcany (SVK)
17. HC Byci Karvina (CZE)

Különdíjak

LEGJOBB KAPUS: ZELINKA ADAM (OLOMOUC)
LEGJOBB HÁTVÉD: MORAVEK PETER (SLOVAN BRATISLAVA)
LEGJOBB CSATÁR: DOHNAL ADÁM (LETNANY)
MVP: DENIS BELOHLÁVEK (OLOMOUC)
GÓLKIRÁLY: WSOL GABRIEL (DUBNICA)

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.