Dunaújváros Hetilap

Vízilabdás ajándékok a szép karácsonyért

spigott - 2019. december 19. 13:55

Harminc óvodás korú gyermeket leptek meg karácsonyi ajándékkal a DFVE felnőtt vízilabdázói.

Mint arról Kis-Primász Ágnes, a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület (DFVE) szakosztályvezetője a Carissa Kupa közelmúltban megrendezett sajtótájékoztatóján elmondta, egyesületük rendre kiáll a különböző jótékonysági akciók mellett. Ezt az elmúlt években is bizonyították már, hiszen volt, hogy az országos cipősdoboz akcióhoz csatlakoztak, máskor a Boldog Délután Civilszervezet számára gyűjtöttek tartós élelmiszert szurkolóikkal közösen, míg tavaly a Petőfi Sándor Általános Iskola alsó tagozatos, hátrányos helyzetű gyermekeit ajándékozták meg.

A DFVE felnőtt csapatának tagjai ma késő délelőtt a Dunaújvárosi Óvodába látogattak el, ahol közel harminc gyermeket leptek meg különböző ajándékokkal. A csöppségek természetesen tűkön ülve várták a sportolókat, akiket énekkel köszöntöttek, majd Gyenes Éva intézményigazgató közreműködésével átvehették meglepetéseiket a láthatóan meghatódott vízilabdázóktól, akik közül Ziegler Diána árulta el, mit jelentett számukra ez a kis ünnepség.

- Nagyon szerettünk volna segíteni azoknak a gyermekeknek, akiknek nem biztos, hogy megadatik az, hogy ajándékot találjanak a karácsonyfa alatt. Ezt minden évben megtesszük, mindig máshol, s nagyon örültünk annak, hogy így személyesen tudtuk ezt átadni most nekik, mert a különböző klubelfoglaltságok miatt erre nem mindig volt lehetőség. Óriási boldogság volt számunkra, hogy láttuk az örömöt az arcukon, biztos, hogy folytatjuk, mert ez nekünk is rengeteget jelent.

Meghatottan köszönte meg a DFVE figyelmességét Gyenes Éva, a Dunaújvárosi Óvoda intézményigazgatója is.

Miklán Klaudia felvételei!

- Miskovicz Zsuzsanna keresett meg minket azzal, hogy idén ránk esett a választásuk, s szeretnének meglepetéssel kedveskedni azoknak a gyerekeknek, akiknek nem biztos, hogy nagyon sok ajándék kerül a fájuk alá. Ez tizenkét óvodából harminc kisgyermeket jelentett, őket lepték meg ma a vízilabdázók, aminek nagyon, de nagyon örültem, s ugyan páran nem tudtak eljönni megbetegedés miatt, de természetesen nekik is eljuttatjuk még karácsony előtt az ajándékokat. Jó volt látni a kicsik arcán azt az őszinte örömöt, amivel várták ezt a napot, megható volt, hogy a lányokat is elragadták az érzelmek, tényleg elérte a célját ez a kis ünnepség. Már csak azért is, mert ugyan mi is megteszünk mindent azért, hogy minden ovisnak legyen ajándéka az óvodai karácsonyfa alatt, de azokkal az intézményeinkben játszanak, ez viszont személyre szóló volt.

(Szentimrey Tamás)

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.