Címvédés a hölgyeknél

2020. január 20. (hétfő) 13:09 - spigott

A hölgyek mezőnyében a Híd-Unió SE, míg a férfiaknál a Komló csapata nyerte a hétvégén megrendezett Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda torna küzdelmeit.

Immáron 23. alkalommal rendezték meg január 18-án a Mikulás Kupa elnevezésű kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében. Mint azt Nikolényi Ágnes főszervező elárulta, mivel a tavaly decemberi két munkanap, illetve az őszi bajnokságok elhúzódása miatt tudták csak most megrendezni a viadalt, melyen négy női és öt férfi csapat küzdött meg egymással a minél szebb helyezésekért. A reggel nyolctól este hét óráig tartó tornán végig kiváló hangulatban játszhatták mérkőzéseiket a résztvevő csapatok, akik közül az érdieket buzdították talán a leghangosabban az értük szurkolók, igaz a lelkes drukkerek csak délutánig maradtak, mert este héttől már az érdi női kézilabdázók EHF Kupa találkozóján volt jelenésük.

Ami pedig az eredményeket illette, a körmérkőzéses rendszerű viadal végén a hölgyek versengésében a 2017-es győztes budapesti Híd-Unió SE megvédte címét, megelőzve a szintén fővárosi BEKSE együttesét. Az idei torna bronzérmét az Atombigék (Tengelic) szerezte meg, míg az érdiek a negyedik helyen fejezték be a küzdelmeket. A férfiak versengésében a Komló végzett az első helyen, a Harkány és a legutóbbi győztes velencei Ittasokk előtt, míg a dunaújvárosi Titánok a negyedik helyen végeztek, megelőzve az Érdi Amatőr Fiúk formációját.

Ahogy azt már megszokhattuk, az eredményhirdetésen nemcsak a legjobb csapatokat, hanem az egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is díjazták a szervezők. A gólkirálynak, gólkirálynőnek járó elismerést Kovács Roland (Harkány) és Kovács Flóra (Híd-Unió SE) érdemelte ki, a legjobb játékosnak Szeles Pétert (Érdi amatőr Fiúk) és Stefán-Vadász Vivent (Híd-Unió SE) választották, a kapusok között Gazsi Dániel (Komló) és Kiss Helga (BEKSE) örülhetett az elismerésnek, míg a legcsinosabb női játékosnak járó díjat Antal Kincső (Atombigék) vehette át.

Hankusz Kálmán felvételei

A torna végén Nikolényi Ágnes elárulta, mivel 2017-ben nem jött össze elég csapat a rendezéshez, ezért idén nem akartak kockáztatni, s egynaposra tervezték a viadalt, ám hála a remek rendezői gárdának és a résztvevő együtteseknek, mindenki nagyon sok szép élménnyel gazdagodott a nap végére. "Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a csapatoktól, szóval elégedettek vagyunk, tényleg jól sikerült az idei torna. Természetesen szeretnénk megrendezni majd a következőt is, úgy tűnik, hogy ez a januári időpont optimálisabb a csapatok számára is, szóval valószínűleg maradunk ennél, ugyanakkor a tervünk mindenképpen az, hogy visszatérjünk a "régi" rendszerhez, s két napon keresztül tudjuk vendégül látni a Dunaújvárosba érkező csapatokat" – fogalmazott a torna főszervezője.

Végeredmény

Nők: 1. Híd-Unió SE, 2. BEKSE, 3. Atombigék, 4. Érdi Amatőr Lányok

Férfiak: 1. DÖKE Komlói KC, 2. Harkány SE, 3. ITTASOKK, 4. Titánok, 5. Érdi Amatőr Fiúk

Különdíjak

Legjobb góllövők: Híd-Unió SE – Kovács Flóra (16 gól), Harkány SE – Kovács Roland (25 gól)

Legjobb mezőnyjátékosok: Híd-Unió SE – Stefán-Vadász Vivien, Érdi Amatőr Fiúk – Szeles Péter

Legjobb kapusok: BEKSE – Kiss Helga, DÖKE Komlói KC – Gazsi Dániel

Legcsinosabb női játékos: Atombigék – Antal Kincső

A rovat további hírei: Sport

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

Nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat

2020. március 31. (kedd)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint nagyobb és erősebb lehet a magyar csapat a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokon, mintha az eredeti időpontban, idén rendezték volna meg.

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

Egy évvel halasztva, 2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia

2020. március 30. (hétfő)

Az eredeti időponthoz képest egy év halasztással, 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik a XXXII. Nyári Olimpiai Játékokat Tokióban. Az olimpia elnevezése változatlan: Tokió 2020.

A válogatott tornászok tudnak edzeni

A válogatott tornászok tudnak edzeni

2020. március 30. (hétfő)

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Három héten belül döntenek az új időpontról

Három héten belül döntenek az új időpontról

2020. március 28. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Halasztott az EHF is

Halasztott az EHF is

2020. március 28. (szombat)

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

MOB: az olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették

2020. március 27. (péntek)

A tokiói olimpiát nem eltörölték, hanem megmentették - mondta Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke és Vékássy Bálint főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által készített videóban, amelyben a sportvezetők a magyar sajtó kérdéseire válaszoltak az idei ötkarikás játékok halasztását követően. A MOB a koronavírus-járvány miatt, az újságírók egészségének megóvását is szem előtt tartva döntött az interjú ezen formája mellett.

Szövetségi támogatás

Szövetségi támogatás

2020. március 27. (péntek)

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség is segíti a kórházunkat a koronavírus-járvány elleni védekezésben.