Csak támadásban ment a Kohásznak!

spigott - 2020. január 17. 18:42

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Vác elleni szekszárdi mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A két gárda azonos pontszámmal állt a tabella hatodik és hetedik helyén, így izgalmas, nagy csatára volt kilátás, ám a remélt győzelemhez támadásban és védekezésben is jó teljesítményre lett volna szükség kézilabdázóinktól.
Nem sokat foglalkoztak a csapatok az ismerkedéssel a mérkőzés elején, sorozatban jöttek a gólok mindkét oldalon, így a hatodik perchez érve már mindkét együttes eljutott négy találatig (4-4). A folytatásban viszont elkezdett hibázgatni támadásban a Kohász, s hiába védett Csapó több ízben is, a váciak sorozatban szerzett három góllal torolták meg a kihagyott hazai helyzeteket, így a 10. percben már 4-7-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Ekkor az ellenfél került kisebb hullámvölgybe, több támadásukat is elrontották a váciak, s mivel a gyors ellenakciókból Ferenczy két, míg Molnár egy gólt szerzett, így a 13. percben sikerült egyenlíteni (7-7).

Jött is azonnal a vendégek időkérése, de Csapó újabb védése után Ferenczy ismét betalált, így 3-2 után újra sikerült átvenni a vezetést együttesünknek (8-7). A váciak ugyan rendre egyenlíteni tudtak, ám a Kohásznál is mindig volt, aki visszavette az előnyt, s bár Ferenczy és Nick kiállításai alatt kettős emberhátrányba is kerültek kézilabdázóink, Szalai remek egyéni megmozdulása után a meccsen először kettővel vezettek György László tanítványai (12-10). Nem sokáig örülhettünk azonban ennek, mert Cavlovic "kétperce" alatt hamar egyenlített ellenfelünk, mely sajnos a hajrában is sokkal jobban élt lehetőségeivel, s miközben a mieink ziccereket, hetest is hibáztak, addig Kácsorék egy újabb 3-0-s rohammal fordítottak, s csak azért nem vonultak háromgólos előnnyel a pihenőre, mert Csapó védeni tudta Kuczora időntúli hétméteresét (15-17).

Triscsuk tíz gólja sem volt elég a pontszerzéshez! (Képek: DO-archív)

A második felvonásra muszáj volt javítani a védekezésen, mert az nagyon nem működött a szünet előtt, s a lányok is érezték ezt, mert a fordulás utáni első négy percben csak egy gólt kaptak, viszont cserébe négyet lőttek, így a 35. percben újból magához kellett hívnia tanítványait Szilágyi Zoltánnak (19-18). Ez sem segített azonban a vendégeknek, mert a jó védekezés mellett Csapó is hozta a védéseket, míg a túloldalon Triscsuk villant kétszer, s a 38. percben már hárommal vezetett a Kohász (23-20). Nagyon nem jött jól viszont Sirián két kiállítása, mely alatt egyenlítettek a váciak, s mivel a mieink ismét elbizonytalanodtak támadásban, a 47. percben már újra az ellenfélnél volt az előny (27-28).

Egy újabb kihagyott ziccer után ráadásul ismét könnyű gólt kaptak kézilabdázóink, így muszáj volt időt kérnie György Lászlónak is, hogy rendezze a sorokat. Támadásban sikerült is, mert végre jöttek a gólok, de a védekezésben hiányzott a koncentráció, így az 56. percben újra magához hívta játékosait a hazai szakvezetés (31-33). Hiába azonban az újabb rövid pauza, a folytatásban sem változott a játék képe, mert minden dunaújvárosi gólra volt válasza a vendégeknek, így hiába hozta fel fél perccel a meccs vége előtt egy gólra a Kohászt Kazai Anita, a váciak lepörgették a hátralévő időt, s végül 36-35-ös győzelemmel szerezték meg a két bajnoki pontot.

DKKA – Váci NKSE 35-36 (15-17)

DKKA: Csapó – Grosch 7, Ferenczy 3, Molnár 2, Nick 1, Triscsuk 10, Kazai 1. Csere: Stojak (kapus), Cavlovic, Sirián 2, Szekerczés 2, Szalai 7, Bouti. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.