Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere – ezúttal a néptánctalálkozóra

Öcaline - 2020. január 15. 17:30

Ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt negyedévben a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezésből befolyt összeget Pintér Tamás polgármester a Munkásművelődési Központ részére. Az eseményen bejelentették: a következő hónapokban a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének gyűjtenek az eladott kenyerekből!

Folytatták a szép hagyományt, Pintér Tamás polgármester az elmúlt hónapokban a Dunaújváros kenyere kezdeményezés nyománl befolyt összeget, pontosan 444 ezer 850 forintot adott át Kováts Rózsának, a Munkásművelődési Központ vezetőjének. Mint ismert, Dunaújváros önkormányzata és a Széchenyi Pékség által létrejött kezdeményezés révén, a különleges burgonyakenyér mindenkori eladási árából darabonként 50 forintot minden negyedévben egy előre kiválasztott szervezet, intézmény vagy egyesület kap. 
Pintér Tamás polgármester elmondta, a nemes kezdeményezés sikerességét a dunaújvárosiak garantálják, a közös segítség tehét az összefogás erejét is tükrözi. Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ igazgatója a támogatás sorsáról elárulta: az összeget az összeget az 5. Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozó szervezésére fordítják majd. Az intézményvezető kiemelte, a májusi programra már a határon túlról is hívtak csoportokat. 
Az ünnepélyes átadón az is kiderült, hogy folytatódik az önkormányzat és a pékség közös akciója: a polgármester bejelentette, a következő három hónapban a kenyerek megvásárlásával a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületét támogatják majd a vevők. Szilágyi Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, a tagok eddig rendszeresen jártak gyógyfürdőbe, azonban erre már nincs keret. Így az összeget, amely 2020 első negyedévében – egészen pontosan január elejétől március végéig – összegyűlik, fürdőzésekre kívánják majd fordítani. Zárszavában Pintér Tamás hozzátette: bízik abban, hogy a Dunaújváros kenyere kezdeményezés továbbra is népszerű marad az emberek körében, sokan kérik a pékség polcairól ezt a terméket annak érdekében, hogy minél több szervezet, intézmény kaphasson támogatást.

Cikk szöveg: Kölesdi Fanni; fotó: Hankusz Kálmán 
 

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.