Egy álommal kevesebb

spigott - 2020. január 23. 20:12

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

A budapesti Európa-bajnokság eddigi legfontosabb mérkőzése várt ma este hét órától a magyar női vízilabda válogatottra, mely a világbajnoki ezüstérmes spanyolok ellen ugrott medencébe a kontinensviadal elődöntőjében.

Bíró Attila együttese nem is kezdett rosszul, ugyanis Gurisatti Gréta már a második percben megszerezte a vezetést egy remek lövéssel, ám a folytatás már nem alakult ilyen jól a mieink számára. A jól védekező spanyolok ugyanis előbb Ortiz révén egalizáltak, majd hiába hagytak ki egy ötméterest is, Tarrago már őket juttatta előnyhöz úgy, hogy időközben Gurisatti kézsérülést szenvedett (1-2). Az első harmad hajrájában Keszthelyi egalizált, s bár erre is volt válasza az ellenfélnek, az utolsó pillanatokban Leimeter pattintott ügyesen, így az első szünetre 3-3-as állással vonulhattak a felek.
A második negyed elején Illés kissé szerencsés góljával visszavette az előnyt válogatottunk, ám a spanyolok hamar egyenlítettek, majd két kivédekezett magyar támadás után Espar találatával ismét ők álltak közelebb a győzelemhez (4-5). Ebben az időszakban sem egyenlő létszámban, sem emberelőnyben nem ment a magyar csapatnak, de a túloldalon is kimaradt egy-ajtó ablak ziccer, így "csak" egygólos hátrányból várhattuk a folytatást.

Kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Mely ismét jól kezdődött, ugyanis amellett, hogy Gurisatti visszatért a medencébe, Leimeter ismét jókor villant, így hamar egyenlített a magyar válogatott. Sokáig azonban nem örülhettünk ennek, mert a 21. percben Ortiz, majd nem sokkal később Bach is bevette a magyar kaput, s a meccsen először kettővel vezettek a spanyolok (5-7). Támadásban, s elsősorban az emberelőnyök kihasználásában kellett feljavulnia a mieinknek, s a lányok össze is kapták magukat, mert amellett, hogy Kasó több komoly bravúrt bemutatva őrizte a magyar kaput, a túloldalon Vályi villant kétszer is emberelőnyben, így sikerült újra egyenlíteni (7-7).

Amilyen jól alakult a harmadik felvonás vége, sajnos olyan rosszul a negyedik eleje. A spanyolok ugyanis sorozatban hárították a magyar gólszerzési lehetőségeket úgy, hogy Kasó kapuja előtt szinte minden bejött nekik, s egymás után négy szerzett góllal léptek el 11-7-re együttesünktől. Mivel az utolsó spanyol találat után már csak kicsivel több mint három perc volt hátra, eldőlni látszott a találkozó, ám a mieink nem adták fel, s Keszthelyi kettő, valamint Leimeter egy góljával az utolsó percben minimálisra csökkentették hátrányukat (10-11). A vendégek utolsó támadását ráadásul Gangl védeni tudta, ám hiába mehettünk előre az egyenlítésért, Keszthelyi lövése nem fogott ki Ester kapuson, így a spanyolok végül 11-10-re nyertek, s bejutottak az Európa-bajnokság döntőjébe, míg a magyar válogatott szombaton este fél hattól a hollandok ellen szállhat medencébe a bronzéremért.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.