Egy újabb cserekapcsolat kezdete

doszerk - 2020. január 12. 9:16

Ausztriában, egy huszonnégy csapatos nemzetközi tornán vettek részt a közelmúltban a Dózsa iskola és a DSE Röplabda Akadémia fiataljai.

A Dózsa Iskola röplabdásai a DSE vendégjátékosaival kiegészítve január első hétvégéjén 3 napra Grazba utaztak az UVC Graz Volleyballakademie meghívására egy nemzetközi U15-ös röplabdatornára. Négy ország, Ausztria, Németország, Csehország és Magyarország részvételével 24 csapat versengett Grazban a Blue Box Arénában a Dreikönigsturnier Graz elnevezésű tornán.
A kiutazó lány és fiú csapat a péntek és szombat estét osztrák családoknál töltötték, így ott is gyakorolhatták a német és angol nyelv használatát. A magyar gyerekek azoknál a családoknál aludtak, akiknek a gyerekei ellen a kétnapos verseny során kétszer is meccset kellett játszaniuk.

Képek forrása: Dózsa iskola

Így szurkoltak egymásnak is, ami egy verseny során igen ritka, de ez is összekovácsolta az osztrák és magyar gyerekeket, ami elengedhetetlen egy új testvérkapcsolat kialakulásához. Kedves fogadtatásban volt részük, a verseny szervezése is kifogástalan volt, s ami az eredményeket illeti, a Dózsa iskola lánycsapata a 10., míg a fiúk a 11. helyet szerezték meg, derült ki a Dózsa iskola tájékoztatójából.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.