Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

Öcaline - 2020. január 3. 18:27

A városban több zuhanyhíradós történet kering a biztosítási csalástól az ingatlan adás-vételével kapcsolatos elszámolási vitáig. Egy biztos: a rendőrség  rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a csütörtök hajnali, brutálisan pusztító tűzeset kapcsán, értesült a DO.

Már tegnap, a kegyetlen pusztítást, egy gumis műhely és több lakás leégését okozó tűzeset megírásakor felmerült, hogy a megyei katasztrófavédelem sajtószolgálatának összegzése nem ad választ egy fontos kérdésre: a tűz oka, keletkezésének körülménye fájó hiátusa volt a történetnek.

És még mindig az.

Az viszont faktum, hogy brutális tűz volt az Álmos utcában csütörtökön hajnalban; mivel a DO hűséges olvasói mindig és mindenütt ott vannak, csak idő kérdése volt, hogy mikor bukkan föl egy szemtanú – ma délig kellett várni az alábbi kép befutására!

Mint azt a neve elhallgatását kérő szemtanú is megerősítette, "még tisztes távolból is ijesztő látványt nyújtott az épületben tomboló tűz" – a hatalmas lángok mellett a vastag fekete füstoszlop is rémisztő volt olvasónk beszámolója szerint. "Botrány nagy tűz volt – és kizárt, hogy a véletlen művel legyen" – ezt már egy szintén név nélkül nyilatkozó forrás állította az eset kapcsán. Merthogy az okokról ugyan nem esett szó, de a városi zuhanyhíradóban már tegnap – stílszerűen – futótűzként terjedt az eset híre, és több verzió is szárnyra kapott annak kapcsán, hogy nem "ögyulladás" következtében égett ki a gumis műhely és több lakás a volt szovjet laktanyában lévő bázison. Sokáig masszívan tartotta magát egy verzió arról, hogy biztosítási csalás áll az eset hátterében, de akadt más magyarázat is: többen elszámolási vitát emlegetnek a háttérben, illetve felmerült egy szál arról, miszerint az ingatlan adás-vételénél akadtak gondok.

Mivel az eset nagyon megrázta a várost – a káresemény nagysága, az esetleges "háttértényezők", és nem utolsósorban a két megrongálódott lakásban élők sorsa miatti aggodalom okán –, ma délben levélben fordultam a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatához.  Már a becsült – alsó hangon is több tízmilliós – kárérték miatt is megkérdeztem, indított-e vizsgálatot a tűzeset okai, keletkezési körülményei kapcsán a rendőség, firtattam az ilyenkor szokásos tűzszakértői vizsgálat elkészülésének várható időpontját, valamint arról is érdeklődtem, felmerült-e idegenkezűség gyanúja az eset kapcsán – magyarul: voltak, vannak-e arra utaló jelek, hogy gyújtogatás történt? Végül, de nem utolsósorban azt is megkérdeztem, érkezett-e bejelentés, esetleg történt-e feljelentés az esettel kapcsolatban.

A kérdéssorra meg is érkezett a szabatos válasz a kommunikációs szolgálattól – a lényeget mutatom máris, betűhíven:

"... megkeresésére reagálva tájékoztatjuk, hogy a nevezett ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.
A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni."

Itt tartunk most – és persze innentől epedve várom a nyomozás eredményét is!

(Címlap- és nyitókép: FM Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes fotója; belső oldali kép: olvasónktól)

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)