Hajrásiker a megyei rangadón

spigott - 2020. január 10. 21:14

Óriási csatában aratott egygólos győzelmet az Alba FKC elleni székesfehérvári bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A Győr elleni vereség után ma már Székesfehérváron lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, melyre nagyon nehéz hatvan perc várt a tabella tizedik helyén álló Alba FKC otthonában. A megyei rangadót a vendéglátók kezdték jobban, s két francia légiósuk, Zazai és Mendy, valamit Szarka góljainak köszönhetően már az 5. perchez érve 3-1-re vezettek. A Kohász Triscsuk találataival igyekezett kapaszkodni, majd Kazai és Grosch is felíratta magát a gólszerzők közé, ám a hazaiak ennek ellenére is tartották egy-kétgólos előnyüket (6-4). A folytatásban is felváltva szerezték góljaikat a csapatok, ami azért is volt bosszantó, mert a félidő dereka után nem sokkal emberelőnyben is támadhattak a mieink az egyenlítésért (10-8). Ami ekkor nem jött össze, szerencsére a véghajrá előtt már igen, mert Bouti, majd Szekerczés vette be Attingre kapuját, így a 24. percben újra egált mutatott az eredményjelző (10-10). Nem sokáig örülhettünk ennek azonban, mert a hajrában ismét jöttek a hibák, s ezt könyörtelenül kihasználta a házigazda, mely Mendy és Walfisch találatainak köszönhetően 14-11-es vezetéssel vonulhatott a félidei pihenőre.

Triscsuk Krisztinára nem volt ellenszere a fehérváriaknak! (Képek: DO-archív)

A fordulás után elsősorban támadásban kellett volna feljavulnia együttesünknek, de csak nem akart megérkezni a remélt áttörés, kimaradt hetes, átlövés miatt is szomorkodhattunk, mert a francia válogatott Attingre valósággal sokkolta a mieinket, így a 38. percben már négy góllal vezetett az Alba FKC (17-13). Körülbelül tíz percnek kellett eltelnie a második felvonásból, hogy elkezdjen magára találni együttesünk, mely először védekezését szedte rendbe, míg az ellenfél kapuja előtt Triscsuk, Sirián és Szekerczés célzott pontosan, s mikor az 50. percben Triscsuk megszerezte hetedik találatát is, végre ismét egyenlítettünk (18-18).

A mérkőzés hajrája őrült izgalmakat hozott, mert Grosch révén a vezetést is megszereztük, de erre két találattal válaszoltak a házigazdák, ráadásul Attingre már a második dunaújvárosi hetest is hárítani tudta. A mieink védekezése azonban jól működött, Grosch emberhátrányból egyenlített, majd Szalai az 59. percben újra előnyhöz juttatta az akadémistákat (21-22). Ezzel azonban még nem volt vége, mert Mendy hetesből egalizált, ám az utolsó dunaújvárosi támadás végén sikerült kiharcolni egy büntetőt, melyet Szekerczés mindössze hat másodperccel a meccs vége előtt gólra váltott, s mivel Mendy utolsó pillanatokban eleresztett lövését is védte Csapó, így a mieink örülhettek a 23-22-es, rendkívül értékes győzelemnek.

Alba FKC – DKKA 22-23 (14-11)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Ferenczy, Cavlovic, Nick, Bouti 2, Kazai 1. Csere: Stojak (kapus), Triscsuk 7, Szekerczés 3, Szalai B. 4, Sirián 2, Mihály P., Molnár B., Jovovity 1. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.