Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap) 21:02 - spigott

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Idegenben, a DEAC elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga felsőházának küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. David Leger együttesébe visszatért a legutóbbi meccsen hiányzó Martin Lendák és Kovács Erik is, ám a továbbra is sérült Zanoski mellett Azari Zsolt betegség miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást.

Melyet nem kezdtek rosszul az Acélbikák, ám hiába töltöttek lényegesen több időt a támadó harmadban, mint ellenfelük, mégis a vendéglátók szerezték meg a vezetést Novotny révén a 14. perc végén (1-0). A gól után emberelőnyben támadhattak a mieink az egyenlítésért, ám Hetényi továbbra is védett mindent, így hiába hozta a kapura lövési mutatót 17-8-ra a DAB, mégis a Debrecen vonulhatott minimális előnnyel a szünetre.

A fordulást követően az első fór újra a mieink kapták, ám ahogy az elsővel, úgy ezzel sem tudtak élni David Leger tanítványai, vagyis továbbra sem akart megszületni a remélt egyenlítő találat. Erre egészen a 35. percig kellett várni, mikor egy kivédekezett emberhátrány után Turcotte végre betalált egy fórból, s kezdődhetett minden elölről (1-1). A harmad hajrájában kapott még egy emberelőnyt együttesünk, ám ezt már nem tudta kihasználni, így bőven maradt még izgalom a harmadik húsz percre is.

Képek: DO-archív

Az utolsó felvonás elején előbb a DEAC került fórba, majd az Acélbikák kettős előnybe, s utóbbival sikerült is élni Turcotte-nak köszönhetően, így végre nálunk volt az előny (1-2). A DEAC persze nem adta fel, s a játékrész derekán Graaskamp is gólra váltott sajnos egy hazai fórt, egálra hozva ezzel a meccset (2-2). Az 55. percben újra emberelőnybe kerültek a Bikák, de ezzel már nem tudtak élni, s mint kiderült, ez végzetes hiba volt, mert két perccel a meccs vége előtt Sági betalált, s mivel a hátralévő idő már nem volt elég az egyenlítéshez, így végül a DEAC örülhetett a 3-2-es győzelemnek.

DEAC – DAB 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)

DEAC: Hetényi – Filbrandt, Vokla (1), Izacky, Mazzag, Novotny 1, Kiss, Léránt, Hári, Sági 1 (1), Graaskamp 1 (1), Mestyán, Sándor, Molnár, Salló, Kozma, Markov. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Hughson – Kovács B. (1), Vuorijärvi (1), Dansereau (1), Mazurek, Somogyi B., Hüffner, Lendák, Gebei, Silló, Turcotte 2, Dósa, Hruby, Kovács E., Németh, Subotic, Baker, Gulácsi, Somogyi N., Tamás. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

2020. április 05. (vasárnap)

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

A kvótaszerzés időszaka 2021. június 29-én zárul

2020. április 04. (szombat)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közzétette az általános kvalifikációs alapelveket a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Soha nem látott biztonsági intézkedések a női tornászválogatottnál

Soha nem látott biztonsági intézkedések a női tornászválogatottnál

2020. április 04. (szombat)

Új struktúrában, soha nem látott biztonsági intézkedések mellett folytatja a felkészülést a magyar női tornászválogatott a budapesti Központi Tornacsarnokban.

Tokió 2020: Nem változik az eredeti program

Tokió 2020: Nem változik az eredeti program

2020. április 03. (péntek)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jövőre is azt a versenyprogramot próbálja majd követni, amely idén érvényes lett volna a tokiói olimpián, és Szapporó is versenyhelyszín marad.

Az MLSZ várja a visszatérítési igényeket

Az MLSZ várja a visszatérítési igényeket

2020. április 03. (péntek)

Azok a szurkolók, akik jegyre váltható vouchert vásároltak a Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőre, április 30-ig jelezhetik visszatérítési igényüket, vagy megtarthatják azt a mérkőzés későbbi időpontjára.

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

A nehézségek ellenére is alakul az új keret

2020. április 02. (csütörtök)

Női kézilabdázóinkat is megviseli a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság, s bár sok még a kérdőjel, a DKKA vezetése már a jövőt is tervezi.

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

Kéthetes edzés-zárlat a külföldről hazatért magyar úszóknak

2020. április 02. (csütörtök)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a koronavírus-járvány miatt kéthetes teljes edzés-zárlatot rendelt azon válogatott versenyzők számára, akik az elmúlt egy hónapban külföldön tartózkodtak.