Hankook: abroncsokkal az alapítványokért

Öcaline - 2020. január 14. 16:48

Több millió forinttal támogatott beteg vagy hátrányos helyzetben lévő gyermekeket segítő alapítványokat a Hankook Tire Magyarország Kft. a tavaly első alkalommal meghirdetett jótékonysági akciójának lezárultával. Abroncsok és civilek – példás kezdeményezés a hajtás után!

A vállalat legújabb kezdeményezése, az ADJ révén a dolgozók számára nyújtott kedvezményes abroncsvásárlási lehetőséget kötötte össze a civil szervezetek támogatásával, áll a cégcsoporttol honlapunkhoz eljuttatott összegzésben. Amiből az is kiderült, hogy a Hankook 2019-ben tovább bővítette sokszínű társadalmi felelősségvállalási programját. Az évek óta eredményesen zajló akciók mellett ezúttal a vállalat dolgozói számára biztosított kedvezményes abroncsvásárlási lehetőséget kötötte össze a civil szervezetek támogatásával a Hankook ADJ (Abroncsokkal, Dolgozóink, Jó ügyekért) felhívás keretében. 
A kezdeményezés révén a munkatársak változatlanul kedvező áron juthattak hozzá a gyár prémium kategóriás abroncsaihoz, ugyanakkor közvetve egy nemes ügyet is támogattak: a vásárolt abroncsok árának 10 százalékát a vállalat év végén a programban részt vevő alapítványok számára utalta át. Az első ADJ kampány során az Árvácska Alapítvány és a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára 1,5-1,5 millió, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány részére 2 millió forint gyűlt össze. A Hankook munkatársai egyénileg dönthettek arról, hogy vásárlásukkal melyik alapítványt kívánják támogatni, a döntést illetően azonban korántsem voltak könnyű helyzetben – a kedvezményezett szervezetek közös vonása, hogy mindegyikük nélkülözhetetlen munkát végez a beteg vagy hátrányos helyzetben lévő gyermekek érdekében.
A cég munkatársai az elmúlt években példamutató elkötelezettségről és kitartásról tettek tanúbizonyságot a társadalmi célú és a jótékonysági programjainkban, emelte ki Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója:
– Okkal bíztunk abban, hogy ezt a kezdeményezést is szeretettel fogadják majd. Meggyőződésünk – és ezt immár a tapasztalataink is alátámasztják –, hogy ha adott a lehetőség az összefogásra, a segítségnyújtásra, akkor az emberek örömmel élnek vele. Mi pedig felelős vállalatként feladatunknak érezzük, hogy megteremtsük ezt a lehetőséget!
A Hankook nem először vonja be munkatársait sokrétű közösségépítő és jótékonysági programjaiba: az összefogással megvalósuló kezdeményezések sokéves múltra tekintenek vissza a vállalat életében. A 2013-ban indított Dolgozói Önkéntes Programjának keretében bölcsődék, óvodák, iskolák újultak meg, játszóterek korszerűsítése és közterületek parkosítása valósult meg a helyi közösségek igényeihez igazodva. A Hankook széles körű társadalmi felelősségvállalási programját összefogó Hankook Értékteremtő Program emellett számos helyi és országos kezdeményezést, a felelős mobilitás jegyében zajló, valamint az egészséges életmódra ösztönző aktivitást is támogat.

(Fotó: Hankook Tire)

A rovat további hírei: Mozaik

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)
 

DSTV: az ovisok ruhatára

DSTV: az ovisok ruhatára

2024. ápr. 15.

Az öltözködés témájával folytatódik az óvodáskorúak mindennapjait bemutató sorozat. A DSTV összeállításában természetesen nem divattanácsokról hallhatunk, inkább a praktikus és kényelmi szempontok egyensúlya dominál. Hangkép.

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

A mezőgazdasági gépek és a féltengely

2024. ápr. 14.

A mezőgazdaságban használt járművek és gépek hatalmas terhelésnek vannak kitéve a mindennapokban. Folyamatos, egész napos használat, amely során akár több tonnát is meg kell mozgatni a monstrumoknak. (X)

DSTV: az ebtelep öregjei

DSTV: az ebtelep öregjei

2024. ápr. 14.

Az Ebrendészeti Telep gazdátlan állatai közül is külön csoporttal foglalkozik a DSTV összeállítása. Azokkal a kutyákkal, amelyek életük utolsó éveikben válnak gazdátlanná – márpedig a rácsok mögötti idős kutyáknak nem sok esélyük van szerető gazdára találni. Hangkép.

DSTV: az Öntelt mackó története

DSTV: az Öntelt mackó története

2024. ápr. 13.

Ikonikus helyszín ikonikus szereplőjével foglalkozik a DSTV összeállítása. Somogyi József alkotása, az Öntelt mackó évtizedek óta a városkép fontos figurája – a szobor történetét Hodik Mónika történész, az Intercisa Múzeum munkatársa elevenítette fel. Hangkép.
 

Egy reklámeszköznek is lehet új élete!

Egy reklámeszköznek is lehet új élete!

2024. ápr. 13.

Sokakban talán az a kézpet él, hogy egy-egy reklámeszközt csak egyetlen egyszer lehet felhasználni. Így ha például roll-up bannereket gyártatunk egy-egy rendezvényre vagy eseményre, akkor talán azt is hihetnénk, hogy azt mindössze egyszer fogjuk tudni használni. (X)