Háromesélyes meccs vár a Kohászra

spigott - 2020. január 10. 8:32

A megyei rivális Alba Fehérvár KC ellen lép pályára ma este fél héttől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nem úgy alakult a DKKA csapatának Győr elleni mérkőzése, ahogy azt a játékosok és a szakvezetés remélte, mert hiába a jó első húsz perc, végül tizenegy gólos vereséget szenvedtek akadémistáink a címvédő, s az idei szezonban is hibátlan zöld-fehérek otthonában. Sok idő azonban nem jutott a sebek nyalogatására, mert a hét elején már ismét munkába álltak kézilabdázóink, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az előttük álló újabb feladatra, mely egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek.

György László tanítványai ugyanis ma este fél héttől a megyei rivális Alba Fehérvár KC otthonában lépnek pályára a K&H női kézilabda liga újabb fordulójában. Együttesünk holnapi ellenfele mindössze egyetlen ponttal lemaradva a mieinktől, a tizedik helyen áll a tabellán úgy, hogy eddig lejátszott tizenegy találkozójából négyet nyert meg, s egy döntetlen mellett hat vereség miatt szomorkodhatott a szezonban.

Képek: DO-archív

Éppen ezért is lesz nagyon fontos a ma esti összecsapás, melyre természetesen nagyon készül együttesünk, s mint azt György László vezetőedző elmondta, elsősorban támadójátékban kell feljavulniuk ahhoz, hogy elhozzák a bajnoki pontokat riválisuk otthonából.

- Annak ellenére, hogy legutóbb a Győrrel játszottunk, mindenképpen többet reméltem a csapattól, elsősorban támadójátékban, illetve pár egyéni teljesítmény is elmaradt az előzetesen várttól. Ezekben mindenképpen javulnunk kell a székesfehérváriak ellen, mert egy nagyon szoros és kemény meccs vár ránk pénteken este. Továbbra is tartom, hogy a támadójátékunk hatékonyságán, az átlövő játékon feltétlenül pontosítanunk kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk, ugyanakkor egy nagyon gyors és futós csapat ellen játszunk, szóval a visszarendeződésünkre is oda kell figyelnünk. A találkozó abszolút háromesélyes, nincsen kimondott favoritja, s nagyon sok fog múlni azon, hogy milyen lesz a kapusteljesítményünk, illetve az is, hogy az ellenfél kapusával szemben miként oldjuk meg a befejezéseket, mert a Győr ellen ebben is igen sok hibát vétettünk.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.