Hozta a kötelezőt a Dunaferr

spigott - 2020. január 26. 20:14

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.

A Székesfehérváron elszenvedett 3-2-es vereség után ezúttal hazai környezetben lépett pályára a Dunaferr SE röplabda csapata, mely vasárnap délután fél öttől a Szeged gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Bár a mieinktől többen is kisebb betegséggel bajlódva vágtak neki a találkozónak, Tomanóczy Tibor vezetőedző győzelmet remélt a csapattól, ám ehhez a játék minden elemében javulni kellett a gárda legutóbbi meccséhez képest.

A kezdésre nem is lehetett panasza a hazai drukkereknek, mert az első kilenc pontból hetet a Dunaferr szerzett, így nagyon hamar sikerült meglépnie ellenfelétől (7-2). Jött is azonnal a szegediek időkérése, s ugyan ez valamelyest megtörte a mieink lendületét, ám három-négypontos előnyét így is tartotta a Tomanóczy-csapat, mely 15-10-nél visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget. A vendégek hiába próbálták meg újabb időkéréssel, cserével visszafogni a Dunaferrt, Mészáros Dömötörék innentől már esélyt sem adtak ellenfelüknek, s bő negyed óra alatt behúzták az első felvonást (1-0).

Miklán Klaudia felvételei!

A második szett első pontját ugyan a vendégek szerezték, ám ekkor vezettek utoljára ebben a játékrészben, mert a Ivánék sorozatban szerzett öt ponttal húztak el ismét a szegediektől, s hiába jött a menetrendszerű időkérés, nem sokkal később már 12-3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Ellenfelünk azonban ekkor sem adta fel, s apró lépésekkel kezdte el csökkenteni hátrányát, ám hiába jött fel öt pontra a véghajrá előtt, a Dunaferr újabb magabiztos részsikerét nem tudta igazán veszélyeztetni (25-19).

A harmadik játszmát ismét pazarul kezdte együttesünk, mely 6-3-as vezetés után sorozatban szerzett öt pontjával szakította le vetélytársát, s innen már nem volt visszaút a szegediek számára (11-3). Tomanóczy Tibor együttese a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, s igazi örömröplabdát bemutatva húzta be az utolsó szettet 25-9-re, így könnyed sikerrel tartotta itthon a három bajnoki pontot.

Dunaferr SE – Vidux-Szegedi RSE 3-0 (17, 19, 9)

Dunaferr SE: Ambrus, Balázs, Tomanóczy B., Laczi, Iván, Majoros, Tajti, Hatvany Zs., Kecskeméti, Mészáros, Tamási, Gebhardt Á. (liberó), Sümegi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Berentés, Bitó, Farkas, Fülöp, Inhoff, Honti, Kiss, Demcsák, Csányi, Borsi (liberó), Váradi (liberó). Vezetőedző: Nusser Elemér.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.