Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő) 10:00 - spigott

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg vasárnap a Dunaújvárosi AC kézilabda csapata a Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktornát, melyen az együttes 2009 decemberében tragikusan fiatalon elhunyt egykori játékosára, valamint 2012 januárjában elhunyt volt edzőjére emlékeztek a résztvevők a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A délelőtt tíz órától délután fél háromig tartó megméretésen a házigazda DAC-on kívül a DKKA és az FKC Senior megyei első osztályban szereplő együttesei mérték össze egymással erejüket kétszer harminc perces mérkőzéseken.

A torna első összecsapásán a DKKA fiataljai igen sima győzelmet arattak a DAC kézilabdázói ellen, majd az FKC is viszonylag simán győzte le a házigazdákat, így az akadémisták és a fehérváriak mérkőzése döntött az idei viadal első helyéről. A "finálé" első félideje kiegyenlített, nagy csatát hozott, ám a másodikban győzött a fiatalos lendület, így végül a DKKA csapata örülhetett a sikernek, s ezzel együtt az emléktorna megnyerésének is.

Miklán Klaudia felvételei!

A torna után Chikhi Lilla, a DAC technikai vezetője is értékelte a látottakat.

"Maga az emléktorna jól sikerült, elérte a célját, mert mind a három csapat számára megfelelő játéklehetőséget biztosított. A DKKA elleni mérkőzésünkön valahol reális volt ez az eredmény, hiszen míg az akadémisták napi kettőt edzenek, addig a mi fiataljaink heti kettőt-hármat, ugyanakkor az FKC Senior ellen azonban szorosabb meccsre számítottunk. A következtetéseket levontuk, rengeteget kell javítani a védekezésen, s akaratban is muszáj lesz előrébb lépnünk, mert a védelemhez nem kell túl nagy tehetség, csak akarat, meg erőnlét. Összességében azonban nagyon hasznos volt a csapatok számára a viadal, melyet természetesen szeretnénk jövőre is megrendezni" – fogalmazott a DAC technikai vezetője.

A Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna végeredménye: 1. DKKA, 2. FKC Senior, 3. DAC

Különdíjak

Legjobb kapus: Nagy Mária (FKC Senior)
Legjobb játékos: Pál Eszter (DKKA)
Gólkirálynő: Gabnai Melinda (FKC Senior)

A rovat további hírei: Sport

Kvótaszerző verseny lesz a szegedi világkupa

Kvótaszerző verseny lesz a szegedi világkupa

2020. április 10. (péntek)

A jövő évi, szegedi világkupa lesz a kajakosok és kenusok európai olimpiai pótkvalifikációs versenye a tokiói nyári játékokra.

Véget ért a kézilabda szezon

Véget ért a kézilabda szezon

2020. április 09. (csütörtök)

Befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as versenyszezont a Magyar Kézilabda Szövetség.

Döntésre várnak a futsalosok

Döntésre várnak a futsalosok

2020. április 09. (csütörtök)

Gazdaságilag és szakmailag is megviseli a hazai futsal klubokat a koronavírus-járvány okozta helyzet, árulta el Zemankó Zoltán, a Dunaferr DUE Dutrade FC futsalosainak operatív vezetője.

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu vb-t

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu vb-t

2020. április 09. (csütörtök)

Szeptemberre halasztotta az eredetileg július 10-12-re kiírt szegedi gyorsasági kajak-kenu világbajnokságot a sportág nemzetközi szövetsége (ICF).

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

Újra elhalasztották a vízilabdázók selejtezőjét

2020. április 08. (szerda)

A FINA hivatalos közleményben tudatta, hogy – miként az várható volt – a trieszti és a rotterdami májusi selejtezőket is elhalasztja.

A közösség érdekeit figyelték!

A közösség érdekeit figyelték!

2020. április 08. (szerda)

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

Sok a kérdőjel a bokszolóknál is

2020. április 07. (kedd)

Szépen zárták legutóbbi versenyüket, ám azóta csak otthon edzenek a Dunai Ökölvívó SE sportolói.