Játékkal emlékeztek

spigott - 2020. január 27. 10:00

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Immáron tizenegyedik alkalommal rendezte meg vasárnap a Dunaújvárosi AC kézilabda csapata a Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktornát, melyen az együttes 2009 decemberében tragikusan fiatalon elhunyt egykori játékosára, valamint 2012 januárjában elhunyt volt edzőjére emlékeztek a résztvevők a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A délelőtt tíz órától délután fél háromig tartó megméretésen a házigazda DAC-on kívül a DKKA és az FKC Senior megyei első osztályban szereplő együttesei mérték össze egymással erejüket kétszer harminc perces mérkőzéseken.

A torna első összecsapásán a DKKA fiataljai igen sima győzelmet arattak a DAC kézilabdázói ellen, majd az FKC is viszonylag simán győzte le a házigazdákat, így az akadémisták és a fehérváriak mérkőzése döntött az idei viadal első helyéről. A "finálé" első félideje kiegyenlített, nagy csatát hozott, ám a másodikban győzött a fiatalos lendület, így végül a DKKA csapata örülhetett a sikernek, s ezzel együtt az emléktorna megnyerésének is.

Miklán Klaudia felvételei!

A torna után Chikhi Lilla, a DAC technikai vezetője is értékelte a látottakat.

"Maga az emléktorna jól sikerült, elérte a célját, mert mind a három csapat számára megfelelő játéklehetőséget biztosított. A DKKA elleni mérkőzésünkön valahol reális volt ez az eredmény, hiszen míg az akadémisták napi kettőt edzenek, addig a mi fiataljaink heti kettőt-hármat, ugyanakkor az FKC Senior ellen azonban szorosabb meccsre számítottunk. A következtetéseket levontuk, rengeteget kell javítani a védekezésen, s akaratban is muszáj lesz előrébb lépnünk, mert a védelemhez nem kell túl nagy tehetség, csak akarat, meg erőnlét. Összességében azonban nagyon hasznos volt a csapatok számára a viadal, melyet természetesen szeretnénk jövőre is megrendezni" – fogalmazott a DAC technikai vezetője.

A Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna végeredménye: 1. DKKA, 2. FKC Senior, 3. DAC

Különdíjak

Legjobb kapus: Nagy Mária (FKC Senior)
Legjobb játékos: Pál Eszter (DKKA)
Gólkirálynő: Gabnai Melinda (FKC Senior)

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.