Kiütés az Eb-nyitányon

spigott - 2020. január 12. 20:45

A horvátok elleni nagyon sima, tizenkilenc gólos győzelemmel kezdte meg szereplését a budapesti Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatott.

MTI-fotó (Szigetváry Zsolt felvétele)

A horvátok elleni mérkőzéssel kezdte meg a budapesti Európa-bajnokság küzdelmeit ma este fél nyolctól a magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló magyar csapat toronymagas esélyesként vágott neki első csoportmeccsének, s mivel már a 4. percben 4-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző, túl sok izgalomra nem számíthattunk a folytatásban sem. A horvátok becsületére legyen mondva, hogy nagyot küzdöttek a láthatóan magasabb szintet képviselő magyar csapattal szemben, s bár szorossá nem tudták tenni a csatát, az első negyedben egyszer, míg a második nyolc percben kétszer is be tudták venni a hazai kaput.

Kép forrása: mvlsz.hu (Derencsényi István felvétele)

Bíró Attila gárdája nem játszott tökéletesen, de így is könnyedén növelte előnyét, s mivel a félidei szünethez érve már 12-3-ra vezetett, így a fordulás után már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri bemutatkozó meccsét a kontinensviadalon. Együttesünk a tetemes előny tudatában sem vett vissza a tempóból, s bár több elrontott lövés miatt is volt ok a bosszankodásra, a különbség így is tovább nőtt a csapatok között, s a záró etap előtt már 19-4-es előnynek örülhettünk. Az utolsó nyolc percben is kiszolgálta lelkes közönségét a magyar válogatott, mely a záró felvonást 5-1-re, míg a mérkőzést végül 24-5-re nyerte, így jó hangulatban várhatja a szlovákok elleni holnapi találkozót, mely hasonlóan "szorosnak" ígérkezik.

Magyarország – Horvátország 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2)

Magyarország: Gangl - Máté 2, Gurisatti 3, Vályi 2, Parkes 4, Keszthelyi 5, Garda 2. Csere: Szilágyi 3, Illés 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska 1, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.