Kiütés az Eb-nyitányon

spigott - 2020. január 12. 20:45

A horvátok elleni nagyon sima, tizenkilenc gólos győzelemmel kezdte meg szereplését a budapesti Európa-bajnokságon a magyar női vízilabda válogatott.

MTI-fotó (Szigetváry Zsolt felvétele)

A horvátok elleni mérkőzéssel kezdte meg a budapesti Európa-bajnokság küzdelmeit ma este fél nyolctól a magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló magyar csapat toronymagas esélyesként vágott neki első csoportmeccsének, s mivel már a 4. percben 4-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző, túl sok izgalomra nem számíthattunk a folytatásban sem. A horvátok becsületére legyen mondva, hogy nagyot küzdöttek a láthatóan magasabb szintet képviselő magyar csapattal szemben, s bár szorossá nem tudták tenni a csatát, az első negyedben egyszer, míg a második nyolc percben kétszer is be tudták venni a hazai kaput.

Kép forrása: mvlsz.hu (Derencsényi István felvétele)

Bíró Attila gárdája nem játszott tökéletesen, de így is könnyedén növelte előnyét, s mivel a félidei szünethez érve már 12-3-ra vezetett, így a fordulás után már tényleg csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri bemutatkozó meccsét a kontinensviadalon. Együttesünk a tetemes előny tudatában sem vett vissza a tempóból, s bár több elrontott lövés miatt is volt ok a bosszankodásra, a különbség így is tovább nőtt a csapatok között, s a záró etap előtt már 19-4-es előnynek örülhettünk. Az utolsó nyolc percben is kiszolgálta lelkes közönségét a magyar válogatott, mely a záró felvonást 5-1-re, míg a mérkőzést végül 24-5-re nyerte, így jó hangulatban várhatja a szlovákok elleni holnapi találkozót, mely hasonlóan "szorosnak" ígérkezik.

Magyarország – Horvátország 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2)

Magyarország: Gangl - Máté 2, Gurisatti 3, Vályi 2, Parkes 4, Keszthelyi 5, Garda 2. Csere: Szilágyi 3, Illés 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska 1, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.