Konyhatündér Klub: főzzünk, süssünk finomat – együtt!

Öcaline - 2020. január 17. 16:27

Közös főzőcskézésre biztatjuk olvasóinkat – a DO és a Dunaújváros hetilap új gasztronómiai rovatába várjuk az Ön receptjeit is! Ráadásul van egy még merészebb tervünk – a legjobb receptek küldőit nemcsak bemutatjuk, hanem élesben is teszteljük a finomságokat!

Új gasztronómiai kezdeményezéssel rukkolunk ki, méghozzá egyszerre több céllal, vággyal és álommal. Egyrészt szeretnénk minél finomabb falatok receptjeivel traktálni, másfelől az idényjellegű receptek beküldésére biztatjuk olvasóinkat, de tervünknek bevallottan van egy fontos várostörténeti vonatkozása is, így kezdeményezésünk természetesen összefügg a nemrégiben hírül adott Mesél a múlt című akció tervével. 
Az köztudott, hogy Dunaújvárost a kezdetek kezdetén több tájegységből érkezett emberek népesítették be – szent meggyőződésünk, hogy a háziasszonyok nemcsak ingóságaikat, de anyáik-nagyanyáik konyhai mesterfogásait, féltve őrzött receptjeit is magukkal hozták az új városba. Azt csak remélni merjük, hogy utódaik megörökölték az ősök tudását – és most eljött az idő, itt a lehetőség, hogy közkinccsé tegyék őket!
Vagyis: nemcsak az „évszaknak megfelelő”, ráadásul egy átlagos boltból/piacról beszerezhető alapanyagokra építő, lehetőleg egyszerűen elkészíthető recepteket várunk, de titkon abban is bízunk, hogy egy-egy tájegység sajátosságaiba is beavatnak minket azok beküldői. Azt is kérjük tehát, hogy a receptek mellett rögzítsék, melyik országrészre, esetleg városra jellemző az adott leírás és/vagy elkészítési mód, amellyel megörvendeztetik szerkesztőségünket. Ha egy kapcsolódó emléket is felidéznek mellé – „Ezt anyukám/a nagyi úgy csinálta, hogy...” kezdetű életmesék formájában –, annak még jobban fogunk örülni.

Receptjeiket és történeteiket a szerkesztoseg@media-haz.hu címre várjuk!

Beküldési határidő nincs, a legjobb recepteket folyamatosan közli a Dunaújváros hetilap Konyhatündér rovata, és rendszeresen tallóz a DO is, természetesen a kapcsolódó történetekkel együtt. Ráadásul van még egy meglepetésünk azoknak, akik tevékenyen bekapcsolódnak a közös konyhai időutazásba és országjárásba. A legérdekesebb receptek/életmesék beküldőit miniportré keretében bemutatja a DSTV, valamint a Dunaújváros Online is, és persze nem zárkózunk el a közös kóstolás boldogító élményétől sem. Nem titkolt célunk ugyanis, hogy képzeletbeli kalandtúránk nyomán valódi konyhai közösség alakuljon ki.

Legyen aktív tagja a Konyhatündér Klubnak!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! 

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)