Konyhatündér Klub: főzzünk, süssünk finomat – együtt!

Öcaline - 2020. január 17. 16:27

Közös főzőcskézésre biztatjuk olvasóinkat – a DO és a Dunaújváros hetilap új gasztronómiai rovatába várjuk az Ön receptjeit is! Ráadásul van egy még merészebb tervünk – a legjobb receptek küldőit nemcsak bemutatjuk, hanem élesben is teszteljük a finomságokat!

Új gasztronómiai kezdeményezéssel rukkolunk ki, méghozzá egyszerre több céllal, vággyal és álommal. Egyrészt szeretnénk minél finomabb falatok receptjeivel traktálni, másfelől az idényjellegű receptek beküldésére biztatjuk olvasóinkat, de tervünknek bevallottan van egy fontos várostörténeti vonatkozása is, így kezdeményezésünk természetesen összefügg a nemrégiben hírül adott Mesél a múlt című akció tervével. 
Az köztudott, hogy Dunaújvárost a kezdetek kezdetén több tájegységből érkezett emberek népesítették be – szent meggyőződésünk, hogy a háziasszonyok nemcsak ingóságaikat, de anyáik-nagyanyáik konyhai mesterfogásait, féltve őrzött receptjeit is magukkal hozták az új városba. Azt csak remélni merjük, hogy utódaik megörökölték az ősök tudását – és most eljött az idő, itt a lehetőség, hogy közkinccsé tegyék őket!
Vagyis: nemcsak az „évszaknak megfelelő”, ráadásul egy átlagos boltból/piacról beszerezhető alapanyagokra építő, lehetőleg egyszerűen elkészíthető recepteket várunk, de titkon abban is bízunk, hogy egy-egy tájegység sajátosságaiba is beavatnak minket azok beküldői. Azt is kérjük tehát, hogy a receptek mellett rögzítsék, melyik országrészre, esetleg városra jellemző az adott leírás és/vagy elkészítési mód, amellyel megörvendeztetik szerkesztőségünket. Ha egy kapcsolódó emléket is felidéznek mellé – „Ezt anyukám/a nagyi úgy csinálta, hogy...” kezdetű életmesék formájában –, annak még jobban fogunk örülni.

Receptjeiket és történeteiket a szerkesztoseg@media-haz.hu címre várjuk!

Beküldési határidő nincs, a legjobb recepteket folyamatosan közli a Dunaújváros hetilap Konyhatündér rovata, és rendszeresen tallóz a DO is, természetesen a kapcsolódó történetekkel együtt. Ráadásul van még egy meglepetésünk azoknak, akik tevékenyen bekapcsolódnak a közös konyhai időutazásba és országjárásba. A legérdekesebb receptek/életmesék beküldőit miniportré keretében bemutatja a DSTV, valamint a Dunaújváros Online is, és persze nem zárkózunk el a közös kóstolás boldogító élményétől sem. Nem titkolt célunk ugyanis, hogy képzeletbeli kalandtúránk nyomán valódi konyhai közösség alakuljon ki.

Legyen aktív tagja a Konyhatündér Klubnak!

(A kép illusztráció)
 

A rovat további hírei: Mozaik

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)
 

DSTV: az ovisok ruhatára

DSTV: az ovisok ruhatára

2024. ápr. 15.

Az öltözködés témájával folytatódik az óvodáskorúak mindennapjait bemutató sorozat. A DSTV összeállításában természetesen nem divattanácsokról hallhatunk, inkább a praktikus és kényelmi szempontok egyensúlya dominál. Hangkép.