Mindenkit megmozgat a DLSZ

spigott - 2020. január 31. 10:09

A remekül sikerült Carissa Kupa után is komoly feladatok és versenyek várnak a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkatársaira, illetve a kispályás foci szerelmeseire.

Mint arról beszámoltunk, a közelmúltban immáron tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Carissa Kupa elnevezésű nemzetközi kispályás labdarúgó tornát, melyen három napon keresztül összesen harminckét együttes mérte össze egymással erejét az egyetemi sportcsarnokban, valamint a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Szűk három héttel a jótékonysági célt is szolgáló rendezvény után elérkezettnek láttuk az időt, hogy visszatekintsünk a tornára, melyet Petrás Gábor szervező, a DLSZ főtitkára értékelt honlapunknak.

- Úgy gondolom, hogy a Carissa Kupával most értünk el arra a szintre, amiről annak idején jómagam is álmodtam, s hogy egy olyan rendezvényt tudjunk megvalósítani Dunaújvárosban, ami nemzetközi, jótékonysági és családbarát is legyen, s a visszajelzések alapján most már ki merem jelenteni, hogy az ország legjobb, legerősebb és legszínvonalasabb kispályás labdarúgó tornáját tudtuk idén megrendezni. Ez óriási büszkeséget jelent számunkra, nagy köszönet jár a szervezői csapat minden tagjának, nélkülük nem lehetett volna ilyen színvonalas a Carissa kupa, főleg úgy, hogy rengeteg köztes program, véradás, arcfestés, ugrálóvár, ügyességi versenyek, teqball-bemutató is színesítette a rendezvényt. Arról nem is beszélve, hogy a jótékonysági akció ismét rengeteg embert mozgatott meg, s bebizonyította, hogy a kispályás labdarúgás minden egyes szereplője oda tud állni egy ilyen remek kezdeményezés mögé. Ki lehet mondani azt is, hogy a Carissa Kupa összeolvadt a várossal, s aki a sportág körein belül mozog, az biztosan ismeri és elismeri ezt a tornát. Fantasztikus volt látni azokat a híres sportolókat, akik pályára léptek a gálamérkőzésen, az utánpótlás játékosokat, akik a jövőt mutatják nekünk, s arról nem is beszélve, hogy olyan sportértéke lett már a Carissa Kupának, hogy határainkon túlról is érkeztek csapatok Dunaújvárosba, szóval joggal lehetünk büszkék az idei viadalra.

A színvonalas évkezdés után, jöhet a hasonló folytatás, s mint azt Petrás Gábortól megtudtuk, bőven lesz programjuk a közeljövőben.

- Valóban erős volt ez évkezdésnek, ám a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek mindegyik kupa ugyanolyan fontos, mint a Carissa Kupa, hiszen mindegyikkel más célcsoportot szeretnénk érinteni. Nemsokára, február 15-én indítjuk a Farsang Kupát, melyre egy nap alatt betelt az össze hely, majd március 15-én három viadalt is rendezünk, mert a Nemzeti Kupa mellett a 40 év felettiek Senior Kupáján, illetve a Carissa Női Bajnokság második fordulójában mérhetik össze egymással erejüket a résztvevők. Ezt követően, március végén kezdődnek meg a kispályás bajnokságok tavaszi küzdelmei, melyek nyárig tartanak, de közben május elsején egy új kupát rendezünk az M-Printtel és az A-Sporttal, majd a bajnoki küzdelmek végén jöhet a Dunaújváros Kupa, ahol az alacsonyabb és a magasabb osztályú együttesek is találkozhatnak egymással. Nem szabad elfelejteni a technikai sportunkat, a Duna Fifa e-Sport Kupát, a lábtoll és a Teqball Kupát sem, s nagyon fontos szelete lesz a rendezvényeinknek az Ovifoci, a Sulifoci és a Centrum Kupa is, melyeken az óvodásokat és az iskolásokat szeretnénk megmozgatni. Ezekkel együtt sem lesz vége azonban a programjainknak, mert május végén a Parázs Kupán, június elején az Akarat Ereje Kupán versenyeztetjük meg a csapatokat, június közepén a női bajnokság utolsó fordulójára kerül majd sor, s a szezonzáró díjátadó előtt még egy edzőtábort is szervezőnk a játékvezetőknek.

Képek: DO-archív

Összességében elmondhatjuk, hogy mi tényleg igyekszünk minden korosztályt megmozgatni, mert a bajnokság első négy osztálya mellett, van a két öregfiúk (35+ és 44+) csoportunk, a női bajnokságunk, az Ovifoci, a Sulifoci és a Centrum Kupánk is, ahol az óvodások és az általános iskolások mellett a középiskolások is összemérhetik egymással erejüket. Ezek mellett ugye vannak még a betéteseményeink az e-sportosokkal, a lábtoll-labdásokkal, a teqballosokkal, s korábbi ígéretünkhöz tartva magunkat a közeljövőben tárgyalunk majd a mozgáskorlátozottak egyesületével is, hogy az ő tagjaikat is meg tudjuk mozgatni valamilyen formában. Óriási dolognak tartjuk, hogy jelenleg 1216 MLSZ-igazolással rendelkező játékos vesz részt a bajnokságainkban, s ha ehhez még hozzávesszük azokat is, akik igazolás nélkül lépnek pályára a különböző bajnokságokon, kupákon, akkor közel kétezer sportolónak tudunk szervezett keretek között lehetőséget adni a mozgásra, a versenyzésre. Ezt persze nem tudnánk megvalósítani a minket támogatók nélkül, melyek közül kiemelkedik Dunaújváros önkormányzata, hiszen a város segítsége elengedhetetlen ahhoz, ennyi embernek és ilyen színvonalon tudjuk megrendezni a bajnokságainkat és a különböző kupákat heti, havi rendszerességgel.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.