Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Na, hol lesz idén Magyarország legnagyobb rock flashmobja?

Öcaline - 2020. január 27. 19:43

Naná, hogy Dunaújvárosban! Felszállt a füst, Gajda Ferenc főszervező és Pintér Tamás polgármester jelentette be az örömhírt a Szalki-szigeten rendezett tájékoztatón ma délben. MTV CityRocks 2020, Dunaújváros – és hamarosan már lehet is jelentkezni, yeaaahh!

Szeged és Kecskemét után idén szeretett városunk ad otthont Magyarország egyik legnagyobb közösségi könnyűzenei megmozdulásának: július 25-én a Szali-szigeten rendezik az MTV CityRocks 2020 eseményét. A nagy bejelentést Gajda Ferenc főszervező és Pintér Tamás polgármester tette meg  – természetesen a monstre megmozdulásnak otthont adó Szalki-szigeten. Mint elhangzott, a város remek elhelyezkedése mellett a műfajt támogató városvezetés segítsége is szerepet játszott a döntésben – Pintér Tamás a tájékoztatón még arra is ígéretet tett, hogy ex-móriczosként személyesen is beszáll a buliba. Ha a szervezők minden álma valóra válik, idén is több száz muzsikus ragad hangszert és élesít torkokat annak érdekében, hogy együtt, az ország legnagyobb zenekaraként igazolják: a rock él! Az esemény kettős jubileumhoz kapcsolódik, hiszen a 70. születésnapját ünneplő városban zajló MTV CityRocks 2020 eseménye remek kiegészítője lehet az idén éppen 30 esztendős Rockmaratonnak – ha így folytatjuk, szeretett városunk a nyáron a büszke Rock City címet is kivívja! 

Ehhez persze az is kell, hogy jelentkezzenek a július 25-én, szombaton zajló koncert résztvevői (az esőnap augusztus 1.), erről a főszervező örömmel jelentette be, hogy hamarosan megnyitják a jelentkezés lehetőségét is a programsorozat hivatalos weboldalán. Mint elhangzott, a klasszikus műfaji felállást idézve gitárosok, basszusgitárosok, dobosok, énekesek, valamint – idén először! – billentyűs hangszeresek jelentkezését várják. A szegedi, kecskeméti megmozdulás résztvevői már megússzák a castingot, nekik elég a jelentkezés, az új aspiránsoktól rövid bemutatkozó videót várnak a szervezők. A felület az alábbi linkről közvetlenül is elérhető – és persze azonnal szólok, ha ténylegesen lehet jelentkezni!

MTV CityRocks – jelentkezem, amint lehet! (katt) >>

A repertoár részben alakul, részben pedig hadititok, de Pintér Tamás a tájékoztatón kiemelte: nemcsak a város megismertetése, népszerűsítése, valamint a közösségépítés az akció célja, de azt is igazolni kívánják az MTV CityRocks 2020 keretében, hogy a város a műfaj egyik fontos főhadiszállása. Ebből eredően jó esély van arra, hogy egyfelől dunaújvárosi dal is szerepel a tracklistán, másrészt pedig minél több dunaújvárosi muzsikus beszáll a buliba! 


Az előkészületekről természetesen folyamatosan beszámol honlapunk is, emellett a friss infókról a rőzserázó akció facebook-felületén tájékozódhat mindenki! Íme!

MTV CityRocks – facebok (katt) >>

Akinek meg kérdés, milyen lehet, amikor több száz muzsikus tolja ezerkettővel az ország legnagyobb zenekarában, annak mutatok egy dalt a kecsói kavalkádból. Hát ilyen!

(Archív illusztrációk, videó lelőhely: MTV CityRocks)

 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!