Négy között a válogatott

spigott - 2020. január 22. 8:37

A várakozásoknak megfelelő sima győzelmet aratott a magyar női vízilabda válogatott a franciák ellen lejátszott Európa-bajnoki negyeddöntőben.

Kép forrása: MTI/Czagány Balázs

A sikerrel megvívott csoportkör után újabb feladat várt kedden este a magyar női vízilabda válogatottra a budapesti Európa-bajnokságon. A három dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló magyar csapat ugyanis a franciák elleni negyeddöntőben ugrott a Duna Aréna medencéjébe, méghozzá egy olyan mérkőzésen, melynek egyértelműen a mieink voltak az esélyesei.

Bíró Attila együttese nem is kezdett rosszul, Keszthelyi duplájával már a harmadik percben kettő góllal vezetett, s bár erre még volt válasza a vendégeknek, Illés és Vályi emberelőnyös találatai után már 4-1-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Az első negyed hajrájában a franciák és a mieink is betaláltak egy-egy alkalommal, így válogatottunk biztos vezetéssel várhatta a második felvonást (5-2). Melyben Szilágyi, Garda és Leimeter állította megoldhatatlan feladat elé a franciák egyébként jól teljesítő kapusát, s mivel a túloldalon mindössze egyetlen alkalommal tudta mattolni Kasó Orsolyát az ellenfél, a nagyszünethez érve már öt góllal, 8-3-ra vezetett együttesünk.

Kép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

Mely tetemes előnye tudatában sem vett vissza a lendületből, s a fordulás után végleg eldöntött a mérkőzést. A harmadik negyed elején ugyanis Gurisatti egyszer, míg Vályi két alkalommal vette be a franciák kapuját, miközben az ellenfél hiába próbálkozott bármivel, a jó védekezés és a csereként beállt Gangl esélyt sem adott a gólszerzésre. A negyed hajrájában lőtt két gólnak köszönhetően már 13-3-ra vezetett a magyar csapat, így a záró etap már sok izgalmat nem hozott. A mieink azonban "csökkentett üzemmódban" is szereztek még három gólt úgy, hogy cserébe egyet sem kapta, így nagyon sima, 16-3-as győzelemmel jutottak be az Európa-bajnokság elődöntőjébe, ahol csütörtökön este fél hattól a spanyolokkal mérik össze erejüket.

Magyarország – Franciaország 16-3 (5-2, 3-1, 5-0, 3-0)

Magyarország: Kasó - Máté 1, Gurisatti 1, Vályi 3, Parkes 1, Keszthelyi 4, Garda 1. Csere: Szilágyi 2, Illés 1, Leimeter 2, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.