Vereség a címvédőtől

spigott - 2020. január 5. 17:28

Támadásban sokat hibázott, így nem volt esélye a szoros eredményre a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia csapatának a Győr otthonában.

A címvédő, s az idei szezonban is hibátlan Győri Audi ETO KC vendégeként lépett pályára ma délután háromnegyed négytől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. Az összecsapás esélyeseinek egyértelműen a házigazdák számítottak, éppen ezért György László vezetőedző bátor játékot várt tanítványaitól, s azt, hogy teher nélkül, felszabadultan játsszanak, de emellett azt is remélte, hogy sikerül viszontlátnia azokat a taktikai variációkat, amelyeket a hétközi edzéseken gyakoroltak.

A kezdésre nem is lehetett panasza a dunaújvárosi szakvezetésnek, mert hiába esett ki egy szabálytalanság miatt már az első támadásnál Triscsuk a jó védekezésből előbb Szalai, majd Bouti vette be a hazai kaput, s bár közben Szekerczés első hetese kimaradt, így is 2-0-s dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A vendéglátók Bulatovic két találatával a 6. perchez érve egyenlítettek, majd a folytatásban a kapusok játszották a főszerepet mindkét oldalon, de Grosch ismét a mieinket juttatta vezetéshez. A folytatásban Nze-Minko góljaival fordított az ETO, de a Kohász továbbra is ott loholt ellenfele nyomában (5-5). A félidő derekához közeledve sajnos egyre több hibát vétettek támadásban játékosaink, s ezeket könyörtelenül kihasználta a címvédő, mely 8-5-re meglépett a Kohásztól, így jött is azonnal az időkérés. A rövid pauza alatt sikerült is rendet tenni a sorokban György Lászlónak, ám hiába jött fel többször is egy gólra együttesünk, a hajrában újra jöttek a ki nem kényszerített hibák, a nem túl pontos lövések, s ezekből a Győr rendre gyors gólokat tudott szerezni, így a szünethez érve már 14-10-re vezetett a házigazda.

Képek forrása: DKKA

A fordulás után sajnos továbbra is rengeteg volt a hiba a mieink támadójátékában, s miután a Győr ezt ismét három góllal büntette, a 34. percben újra magához kellett hívnia tanítványait György Lászlónak (17-10). Az időkérés sem segített azonban a Kohászon, mert újabb eladott labda, kimaradt hetes miatt bosszankodhattunk, s bár Szekerczés a 38. percben megtörte a hosszú gólcsendet, ekkor már 19-11-re vezetett a házigazda. A lényegi kérdések ekkorra el is dőltek, így a mérkőzésből hátralévő időben csak az lehetett a kérdés, hogy visszább tud-e kapaszkodni együttesünk, vagy az ETO átrobog a Kohászon. Kézilabdázóink egy rövidebb időszaktól eltekintve sajnos továbbra is alig-alig találták el a győri kaput, s bár a hazaiak sem játszottak tökéletesen, így is tovább növelték előnyüket, s már a félidő derekán tízgólos előnynek örülhettek (24-14). A hátralévő időben sem remekeltek a felek, a támadásokban mindkét oldalon akadtak hibák, s bár jelentősen már nem nőtt a különbség a két gárda között, a győriek sima, 30-19-es sikert aratva tartották otthon a két bajnoki pontot.

György László: - Csalódott vagyok, mert bátrabb játékra számítottam a csapattól. Az első félidőben hellyel-közzel megoldottuk a feladatainkat, de már ekkor is voltak olyan hibáink, amelyeket nem kellett volna elkövetnünk. A második félidőben sem tudtunk feljavulni, a Győr jól védekezett, s a helyzetek kihasználásával is hadilábon álltunk.

Győri Audi ETO KC – DKKA 30-19 (14-10)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Szekerczés 1, Sirián 1, Nick, Bouti 1, Kazai 1. Csere: Stojak (kapus), Triscsuk, Szalai 5, Braun 1, Ferenczy 1, Jovovity 4, Mihály 1, Cavlovic, Molnár. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.