A bajnok ellen is a Bikák örülhettek

spigott - 2020. február 12. 21:39

Öt gólt ütött az első harmadban, s az idáig veretlen Ferencvárost is legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházában.

A címvédő, s jelenleg is listavezető Ferencváros elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga felsőházának küzdelmeit ma este hat órától a középszakasz második helyén álló Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, s mivel a két gárda egy meccs kivételével rendre szoros csatákat vívott eddig egymással az idei szezonban, így ezúttal is izgalmas meccsre számíthattak a csapatok drukkerei.
A Bikák remekül kezdték az összecsapást, s Azari kapumegkerülős találatával már 24 másodperc elteltével megszerezték a vezetést, s bár erre Pulli egy remek lövéssel a 3. percben válaszolt, újabb fél perc elteltével Turcotte lőtt a bal felsőbe egy szóló után, újra megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (2-1). A második bekapott gól után nagy erőket mozgósított a Fradi az újabb egyenlítésért, ám a 8. percben Dansereau is megvillant, s két szép csel után vágta a pakkot a fővárosi kapuba, megduplázva ezzel a DAB előnyét (3-1). Ezzel még nem volt azonban vége a hazai parádénak, mert a 9. percben emberelőnybe kerültek a mieink, s ugyan ezt kivédekezték a vendégek, mikor Tóth Gergely visszatért a jégre, Somogyi éles szögből kilőtte a jobb felsőt, megszerezve a mieink negyedik találatát a 11. percben (4-1). A Fradi persze nem adta fel, s Tóth Adrián révén azonnal szépített, de a 16. percben Kovács lövése is meglepte Aranyt, így újra hárommal vezettek a Bikák (5-2).

Nem sokkal a szünet előtt megkapta első emberelőnyét az FTC is, melyből hamar kettős fór lett, de a vendégek sem az első felvonás végén, sem a második elején nem tudták ebből megtörni a DAB védekezését. A harmad első óriási lehetősége Turcotte előtt adódott, ám ezúttal nem tudott élni vele, majd a folytatásban Hughson kapust tesztelték sorozatban a fővárosiak, ám az Acélbikák hálóőre lehúzta a rolót sőt, ha Dansereau lövése nem a kapuvasat találja telibe, akár tovább növelhette volna előnyét együttesünk. A 38. percben újabb fórt kapott az FTC, s ebből Pulli már betalált, így a harmadik húsz percnek 5-3-as hazai előnnyel vágtak neki a csapatok. Az utolsó felvonásban igyekezett még tovább fokozni a nyomást a Fradi, ám lendületét két emberhátrány is megtörte. Ezekből Turcotte előtt adódott egy óriási helyzet, ám Arany nagy bravúrral hárítani tudott, így bőven maradt még izgalom a hajrára.

Miklán Klaudia felvételei!

Az 54. percben kapott egy esélyt a vendégcsapat a felzárkózásra, de Németh kisbüntetését is kivédekezte a DAB, egyre közelebb kerülve ezzel a végső sikerhez. Fodor Szabolcs szűk két perccel a meccs vége előtt Arany kapus helyett is mezőnyjátékost küldött jégre, s a Bikák könnyen eldönthették volna a találkozót, de három (!) üres kapus ziccert is elhibáztak, s mikor a 60. percben ezt Kulmala büntette góllal, még a győzelem is veszélybe került (5-4). A hátralévő 24 másodperc azonban már nem volt elég a vendégeknek az egyenlítő találat megszerzésére, így a DAB hatalmas győzelmet aratva tartotta itthon a pontokat, s átvette a vezetést az Erste Liga felsőházában.

DAB – FTC-Telekom 5-4 (5-2, 0-1, 0-1)

DAB: Hughson – Kovács 1 (2), Vuorijärvi, Azari 1, Dansereau 1 (2), Mazurek (1), Hüffner, Lendák, Gebei (1), Somogyi 1 (1), Turcotte 1 (1), Dósa, Hruby (1), Németh, Pinczés O., Silló, Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

FTC-Telekom: Arany – Karmeniemi, Pulli 2 (1), Nagy (1), Németh, Tóth A. 1, Rantanen, Tóth G., Kulmala 1 (1), Pavuk, Switzer, Hegyi, Sarcia, Hajós, Juusela, Tóth R. (1), Boros, Jászai, Farkas, Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.