Az elődöntőt kell megnyerni az olimpiához

spigott - 2020. február 13. 9:33

Egy mérkőzésen múlhat a magyar női vízilabda válogatott olimpiai szereplése.

Triesztben rendezik meg március 8. és 15. között a női vízilabdázók olimpiai selejtezőjét, ahol az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott is megméreti magát. Nemzeti csapatunk a görögökkel, az izraeliekkel, Új-Zélanddal és egy ázsiai csapattal került egy csoportba, míg a selejtező másik ötösében a holland, az olasz, a francia, a szlovák, valamint egy másik ázsiai csapat küzdhet meg egymással a továbbjutásért. Mivel Afrika legjobbja, a Dél-afrikai Köztársaság korábban jelezte, hogy mindenképpen ott lesz az olimpián, ezért a mostani viadalon csak a két döntős szerez kvótát az ötkarikás játékokra. A legjobb négy közé jutás elérése kötelező lesz vízilabdázóink számára, ezért Bíró Attila szövetségi kapitány is úgy számol, hogy az elődöntőben a holland, vagy az olasz csapat ellen kell vízbe ugrania csapatunknak a tokiói repülőjegy megváltásához.

Képek forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

"Ez egy teljesen speciális torna lesz, az erőviszonyok alapján tulajdonképpen egy meccsen múlik minden, arra készülünk, azt kell megnyernünk, mindegy ki az ellenfél" - fogalmazott röviden Bíró Attila a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

Az olimpiai selejtező csoportbeosztása

A-csoport: Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ázsia 2, Szlovákia
B-csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, Új-Zéland, Ázsia 1

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.