Bravúros győzelem Csíkszeredán

spigott - 2020. február 18. 20:01

Taktikus játékkal, Dansereau mesterhármasával aratott 4-2-es sikert a Csíkszereda vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely remek győzelmének köszönhetően a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

A Brassóban elszenvedett hétfői 6-3-as vereség után ma már Csíkszeredán korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga felsőházának utolsó fordulójában. A mérkőzés mindkét gárda számára fontos volt, hiszen egy győzelemmel a Csíkszereda megelőzte volna a mieinket, ugyanakkor egy rendes játékidőben aratott dunaújvárosi siker esetén az Acélbikák végeztek volna a középszakasz második helyén.

Nehezítette a mieink helyzetét, hogy az idén még nem sikerült legyőzni a Sport Clubot a Vákárban, ráadásul Zanoski ismét megsérült a Brassó ellen, így a rutinos csatárra ezúttal nem számíthatott David Leger vezetőedző. Voltak hiányzók a házigazdáknál is, akik valamivel erősebben is kezdték a meccset, ám hiába kerültek emberelőnybe Turcotte kiállítása miatt a 9. percben, az Acélbikák jól védekeztek, Hughson is hozta, amit kellett, így átvészeltük a kritikus időszakot. Nem sokkal később a mieink kerültek fórba, ám ahogy tegnap a Brassó ellen, úgy ezúttal sem sikerült élni a lehetőséggel. A folytatásban is a hazaiak játszottak fölényben, ám hiába lőttek többet kapura, az eredmény nem változott, így gól nélküli állással vonultak a felek az első pihenőre.

Képek: DO-archív

A második felvonásból még fél perc sem telt azonban el, mikor Bíró vezetéshez juttatta a hazaiakat, ám a középkezdés után azonnal válaszolt a DAB, mely Dansereau találatával egyenlített (1-1). A 28. percben nagy esélyt kaptak a mieink egy kettős emberelőnnyel, s bár ezzel nem tudtak élni, a szimplából Dansereau ismét mattolta Samankovot, így sikerült fordítani is (1-2). Igyekezett magasabb sebességi fokozatba kapcsolni a Csíkszereda, de a mieink fegyelmezetten játszottak, s tartották minimális előnyüket. A hajrában óriási lehetőséghez jutottak azonban a házigazdák, három dunaújvárosi kiállítás miatt közel öt percig játszhattak emberelőnyben, ezekből másfelet kettősben, s mivel a Csíkszereda van olyan jó csapat, hogy ezzel éljen is, Bíró második találatával ki is egyenlített a harmad utolsó percében (2-2).

A harmadik húsz percet jobban kezdték ellenfelüknél az Acélbikák, s Dansereau újabb remek góljával másodszor is megszerezték a vezetést a 42. percben (2-3). a harmadik dunaújvárosi találat után azonnal jött egy újabb kiállítás a Bikáktól, de Gebei "kétpercét" kivédekezték a mieink, akik a folytatásban sem vállaltak fel semmilyen kockázatot, s a stabil védekezésből indított kontrákra alapozva őrizték előnyüket. Ezt olyannyira sikeresen tették, hogy az 59. percben egy mintaszerű kontra végén Hüffner lőtt újabb remek gólt, így az Acélbikák 4-2-re megnyerték a találkozót, s ezzel a második helyen fejezték be az Erste Liga felsőházának küzdelmeit.

SC Csíkszereda – DAB 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)

SC Csíkszereda: Samankov – Pyett, Salló, Bíró 2, Brophey (1), Rokaly Sz. (2), Kulyash, Papp, Fodor, Taratukhin, Veshutkin, Gecse, Láday, Farkas, Pelley, Rokaly N., Flinta, Györfy, Casaneanu, Horváth. Vezetőedző: Jason Morgan.

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi, Azari, Mazurek, Németh, Hüffner 1, Lendák, Dansereau 3, Somogyi (3), Turcotte (2), Dósa, Hruby, Gebei, Pinczés O., Silló, Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.