Búcsú a kupától

spigott - 2020. február 19. 21:42

Igazolta a papírformát az MTK, mely kettős győzelemmel búcsúztatta a Dunaújváros PASE labdarúgóit a Magyar Kupa idei kiírásától.

Háromgólos hátrányból várta a Magyar Kupa szerda esti visszavágóját hazai pályán a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB II-es tabellát vezető MTK Budapest ellen. Az összecsapásnak és a továbbjutásnak is egyértelműen a vendégek voltak az esélyesei.

A dunaújvárosiak azonban bátran vágtak neki a meccsnek, s bár az első védést Porkorninak kellett bemutatnia az 5. percben, a folytatásban inkább az történt a pályán, amit a mieink elképzeltek. Lőrincz Emil tanítványai stabilan védekeztek, ráadásul több alkalommal is felértek ellenfelük kapuja elé, s ha Szepessy pazar, 22 méteres lövése nem a felső lécen csattan, akár a vezetést is megszerezhették volna az első negyed óra végén. A következő nagy helyzet is a mieink előtt adódott ám Szepessy közeli fejese elkerülte a jobb sarkot, majd szinte a semmiből, de megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A 34. percben szöglethez jutott ugyanis az MTK, s bár a beadást sikerült kivágni, a felszabadításba úgy tette bele a lábát Bíró Bence, hogy a labda a bal felsőbe pattant (0-1). Gyorsan válaszolhatott volna együttesünk, ám Busa éles szögből leadott lövését bravúrral védte Varga kapus, így az első felvonás fővárosi előnnyel ért véget.

Miklán Klaudia felvételei!

A fővárosiak ráadásul nem tették meg azt a szívességet, hogy tetemes előnyük tudatában visszavettek volna, így a második felvonásban sajnos nem igazán tudta veszélyeztetni ellenfele kapuját együttesünk, s mikor a 64. percben a csereként beállt Gera közelről kilőtte a jobb alsót, gyakorlatilag eldőlt a meccs. A hátralévő időben ugyan mindent elkövettek a mieink a szépítésért, de az MTK is jól védekezett, s nem adott lehetőséget a gólszerzésre együttesünknek, így végül biztosan nyert, s kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

DPASE – MTK 0-2 (0-1)

DPASE: Pokorni – Barta, Hompót, Puskás, Horváth – Busa, (Beszterczei, 68.) Dorogi (Mohamed, 68.), Barna, Áman – Kovács (Tapiska, 73.), Szepessy. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

MTK Budapest: Varga – Fülöp, Varju, Nagy, Deutsch (Kanta, 71.) – Palincsár, Kata, Bognár – Katona (Gera, 61.), Bíró, Schön (Lencse, 61.). Vezetőedző: Boris Michael.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.