Elmaradt a visszavágás

spigott - 2020. február 24. 9:15

Csak az első harmadban tudta megnehezíteni az Ares HC dolgát a DUE RFT floorball csapata a két gárda vasárnapi bajnokiján.

Hazai környezetben, az egyetemi sportcsarnokban folytatta a bajnoki alapszakasz küzdelmeit vasárnap este hat órától az NB I-es DUE-RFT floorball csapata, mely a tabella negyedik helyén álló Ares HC ellen lépett pályára. A két gárda októberi mérkőzését az érdiek nyerték nagy csatában, s bár most is a vendégek tűntek esélyesebbnek, a mieink abban reménykedtek, hogy sikerül visszavágniuk az őszi 7-6-os vereségért.

Az első harmad azonban nem pont úgy kezdődött, ahogy azt a dunaújvárosiak elképzelték, mert az Ares már az 53. másodpercben megszerezte a vezetést, s ugyan Kiss Péter a játékrész derekához közeledve egalizált, nem sokkal később ismét bevették Majorosi Tamás ketrecét (1-29. Az első felvonás ezzel együtt is döntetlennel ért véget, mert a 13. percben Kiss Péter megszerezte második gólját is, majd a mieink kivédekeztek egy hosszú emberhátrányt is, így bőven ígért még izgalmakat a folytatás (2-2).

Löwinger Zoltán archív felvétele

A térfélcserét követően újra nagyon bekezdett az Ares, mely bő három perc alatt háromszor is bevette a hazai kaput, s hiába szerezte meg Kiss Péter a harmadik találatát is a harmad derekán, erre újabb duplával feleltek az érdiek, így a 36. percre gyakorlatilag el is dőlt a pontok sorsa (3-7). Főleg úgy, hogy a harmadik etapban is egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, s a 43. és az 52. perc között újabb öt gólnak örülhettek, ráadásul Siklósi találatára is volt még egy válaszuk, így összességében nagyon sima, 13-4-es vereséggel erősítették meg negyedik helyüket a bajnokságban, míg a DUE-RFT maradt a tabella hetedik helyén.

DUE-RFT – Ares HC 4-13 (2-2, 1-5, 1-6)

DUE-RFT: Majorosi – Balázs, Dolmán, Gutenkunst, Kiss P. 3, Kiss T., Komjáti, Kovács, Krukk, Magosi, Pavlicsek, Petrovickij, Siklósi 1 (1), Sója.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.