Előzött a Brassó

spigott - 2020. február 17. 19:42

Hiába küzdött nagyot, az első harmadban összeszedett nagy hátrányát nem tudta ledolgozni, így kikapott Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Brassóban korcsolyázott jégre ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga középszakaszának utolsó előtti mérkőzésén. A találkozó mindkét gárda számára komoly téttel bírt, ugyanis a mieink már egy szerzett ponttal bebiztosíthatták volna második helyüket az felsőház végén, míg a Brassónak ehhez a rendes játékidőben kellett volna nyernie. Az Acélbikáktól hiányzott az eltiltott Mazurek, így David Leger vezetőedző alaposan átrendezte a sorokat, így például a harmadik támadóegységben kapott szerepet a hátvéd Dósa Krisztián.

A kezdés nem alakult a legszebben dunaújvárosi szempontból, mert az 5. perc legelején nagyot hibáztak a mieink, s az eladott korongból Zsók hamar megszerezte a vezetést a házigazdáknak. A folytatás sem volt sokkal szebb, mert hiába kerültek kétszer is emberelőnybe a Bikák, egyikkel sem tudtak élni sőt, Gliga hátrányból szerzett találatával megduplázta fórját a Brassó a 14. percben (2-0). Hogy a mieink helyzete még rosszabb legyen, arról Zsók gondoskodott ismét a 17. percben, s bár erre Hüffner az utolsó percben válaszolt, így is 3-1-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Képek: DO-archív

A második felvonás elején hamar emberhátrányba került a DAB, melyet szerencsére sikerült is kivédekezni, majd Turcotte 25. percben szerzett góljával minimálisra csökkentette hátrányát együttesünk (3-2). Mindössze egy percig örülhettünk ennek, mert Franko nem sokkal később visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (4-2). A folytatásban felváltva kerültek veszélybe a kapuk mindkét oldalon, ám hiába volt több óriási lehetősége a mieinknek a felzárkózásra, rendre jött egy jó blokk, vagy az irányzékba csúszott hiba. A gyors, nyílt hokiban persze a hazaiak előtt is adódott ziccer, de Hughson kapus is hozta a bravúrokat, így ebben a harmadban már nem változott az eredmény.

A harmadik húsz perc elején pillanatok alatt emberhátrányba került együttesünk, de ezt a fórt is kivédekezték a Bikák, akik továbbra is elszántan küzdöttek, s Turcotte második találatával ismét feljöttek egyre a 47. percben (4-3). A gól után azonnal kapott még egy előnyt a házigazda, s ezzel sajnos már élni is tudott, így a harmad derekánál ismét kettő góllal állt közelebb a győzelemhez a Brassó (5-3). Acélbikáink nem adták fel, de hiába volt több nagy ziccerük is, a kapu előtt semmi nem jött össze ekkor, így csak nem akart megszületni a remélt negyedik találat. Az 57. percben végre mi is kaptunk egy emberelőnyt, ám sokra sajnos nem mentünk vele, így muszáj volt Hughson helyére is mezőnyjátékost hozni, ám Fowlie üres kapura nem hibázott, így a Brassó végül 6-3-ra nyert, s újabb sikerével feljött a második helyre a tabellán. Folytatás holnap Csíkszeredán, ahol a mainál talán mg nehezebb hatvan perc vár az Acélbikákra.

Corona Brasov – DAB 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)

Corona Brasov: Tőke – Armstrong, Carlson (1), Fowlie 1 (1), Gliga 1, Franko 1 (1), Borisenko, Molnár Z., Péter 1, Tranca (1), Molnár Zs. (1), Mihály E., Bíró O., Zagidullin (2), Brown, Zsók 2 (1), Gajdo, Haraga, Bíró G., Constantin, Bíró M. Vezetőedző: Julius Pénzes.

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi, Zanoski (1), Turcotte 2, Dansereau (2), Hüffner 1, Lendák, Azari, Silló, Somogyi, Hruby, Baker, Pinczés O., Dósa, Németh (1), Ráduly, Gebei, Subotic, Gulácsi, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.