Előzött a Brassó

spigott - 2020. február 17. 19:42

Hiába küzdött nagyot, az első harmadban összeszedett nagy hátrányát nem tudta ledolgozni, így kikapott Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Brassóban korcsolyázott jégre ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga középszakaszának utolsó előtti mérkőzésén. A találkozó mindkét gárda számára komoly téttel bírt, ugyanis a mieink már egy szerzett ponttal bebiztosíthatták volna második helyüket az felsőház végén, míg a Brassónak ehhez a rendes játékidőben kellett volna nyernie. Az Acélbikáktól hiányzott az eltiltott Mazurek, így David Leger vezetőedző alaposan átrendezte a sorokat, így például a harmadik támadóegységben kapott szerepet a hátvéd Dósa Krisztián.

A kezdés nem alakult a legszebben dunaújvárosi szempontból, mert az 5. perc legelején nagyot hibáztak a mieink, s az eladott korongból Zsók hamar megszerezte a vezetést a házigazdáknak. A folytatás sem volt sokkal szebb, mert hiába kerültek kétszer is emberelőnybe a Bikák, egyikkel sem tudtak élni sőt, Gliga hátrányból szerzett találatával megduplázta fórját a Brassó a 14. percben (2-0). Hogy a mieink helyzete még rosszabb legyen, arról Zsók gondoskodott ismét a 17. percben, s bár erre Hüffner az utolsó percben válaszolt, így is 3-1-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Képek: DO-archív

A második felvonás elején hamar emberhátrányba került a DAB, melyet szerencsére sikerült is kivédekezni, majd Turcotte 25. percben szerzett góljával minimálisra csökkentette hátrányát együttesünk (3-2). Mindössze egy percig örülhettünk ennek, mert Franko nem sokkal később visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (4-2). A folytatásban felváltva kerültek veszélybe a kapuk mindkét oldalon, ám hiába volt több óriási lehetősége a mieinknek a felzárkózásra, rendre jött egy jó blokk, vagy az irányzékba csúszott hiba. A gyors, nyílt hokiban persze a hazaiak előtt is adódott ziccer, de Hughson kapus is hozta a bravúrokat, így ebben a harmadban már nem változott az eredmény.

A harmadik húsz perc elején pillanatok alatt emberhátrányba került együttesünk, de ezt a fórt is kivédekezték a Bikák, akik továbbra is elszántan küzdöttek, s Turcotte második találatával ismét feljöttek egyre a 47. percben (4-3). A gól után azonnal kapott még egy előnyt a házigazda, s ezzel sajnos már élni is tudott, így a harmad derekánál ismét kettő góllal állt közelebb a győzelemhez a Brassó (5-3). Acélbikáink nem adták fel, de hiába volt több nagy ziccerük is, a kapu előtt semmi nem jött össze ekkor, így csak nem akart megszületni a remélt negyedik találat. Az 57. percben végre mi is kaptunk egy emberelőnyt, ám sokra sajnos nem mentünk vele, így muszáj volt Hughson helyére is mezőnyjátékost hozni, ám Fowlie üres kapura nem hibázott, így a Brassó végül 6-3-ra nyert, s újabb sikerével feljött a második helyre a tabellán. Folytatás holnap Csíkszeredán, ahol a mainál talán mg nehezebb hatvan perc vár az Acélbikákra.

Corona Brasov – DAB 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)

Corona Brasov: Tőke – Armstrong, Carlson (1), Fowlie 1 (1), Gliga 1, Franko 1 (1), Borisenko, Molnár Z., Péter 1, Tranca (1), Molnár Zs. (1), Mihály E., Bíró O., Zagidullin (2), Brown, Zsók 2 (1), Gajdo, Haraga, Bíró G., Constantin, Bíró M. Vezetőedző: Julius Pénzes.

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi, Zanoski (1), Turcotte 2, Dansereau (2), Hüffner 1, Lendák, Azari, Silló, Somogyi, Hruby, Baker, Pinczés O., Dósa, Németh (1), Ráduly, Gebei, Subotic, Gulácsi, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.