Északi siker a gyerek vb-n

spigott - 2020. február 10. 9:06

A finn és a svéd válogatott végső győzelmét hozta a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett Gyerek Világbajnokság.

Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén a jégkorongozók Gyerek Világbajnokságát a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az évről évre egyre népszerűbb viadalra ezúttal ötvennégy egyesület közel négyszáz sportolója érkezett városunkba, hogy megméresse magát a speciális versenykiírású viadalon, melyen a résztvevőket tizenhat, az A-csoportos világbajnokságon szereplő csapat (plusz Magyarország) nevét viselő együttesbe osztottak szét a szervezők. A torna első napján az U9-es korosztály együttesei mérték össze egymással, s vívtak egymással nagy csatát, melyben végül a finn válogatott örülhetett a végső győzelemnek, megelőzve a magyarokat, illetve a bronzérmes németeket.

Miklán Klaudia felvételei

A vasárnapi játéknapon már az U10-esek húztak korcsolyát, s a végletekig kiélezett küzdelemben a svédek örülhettek a világbajnoki győzelemnek úgy, hogy csak az utolsó percekben tudták felülmúlni a cseheket. A dobogó harmadik fokára ebben a korosztályban is a németek állhattak fel, míg a magyarok ezúttal a mezőny közepén, a nyolcadik helyen fejezték be a rendkívül rangos viadalt, mely számtalan szép élménnyel gazdagodtak a játékosok, edzők, s szervezők egyaránt.

Az U9-es torna végeredménye: 1. Finnország, 2. Magyarország, 3. Németország, 4. Dánia, 5. Kazahsztán, 6. Svédország, 7. Lettország, 8. USA, 9. Oroszország, 10. Szlovákia, 11. Fehéroroszország, 12. Norvégia, 13. Olaszország, 14. Kanada, 15. Svájc, 16. Csehország.

Az U10-es torna végeredménye: 1. Svédország, 2. Csehország, 3. Németország, 4. Dánia, 5. USA, 6. Kazahsztán, 7. Norvégia, 8. Magyarország, 9. Finnország, 10. Fehéroroszország, 11. Szlovákia, 12. Olaszország, 13. Kanada, 14. Lettország, 15. Oroszország, 16. Svájc.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.