Győzelemmel felérő döntetlen

spigott - 2020. február 8. 19:30

Erősen tartalékosan, de óriásit küzdve ért el 11-11-es döntetlent az Uralocska elleni Euroliga negyeddöntő első felvonásán a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Az Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén látta vendégül az orosz Uralocska gárdáját ma délután öt órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata. Mihók Attila tanítványai nem a legjobb előjelekkel várták az összecsapást, ugyanis Gurisatti Gréta ujjsérülés miatt hiányzott a csapatból, s ugyan a közelmúltban betegséggel bajlódó Vályi Vanda, Horváth Brigitta és Geraldine Mahieu ott volt a keretben, erősen kérdéses volt, hogy mennyi játékidőt tudnak vállalni a remek erőkből álló ellenféllel szemben.

Vízilabdázóink a nehézségek ellenére is nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe, s akaraterejüket bizonyította, hogy első két góljukat éppen Mahieu és Vályi szerezte. Az ugyan valamelyest árnyalta a képet, hogy mindkettőre jött válasz a túloldalon, ám a 2-2-es döntetlenre hozott első negyed már jelezte, nem számíthatnak könnyű meccsre az Euroliga sorozatban eddig remekül teljesítő oroszok. A második felvonás még szebben alakult, mert hiába egyenlített Mahieu második találata után az ellenfél, Aarts kapus remek védései után előbb Garda váltott gólra egy ötméterest, majd Vályi talált be éles szögből, így a meccsen először már kettővel vezettek az egyetemisták (5-3).

A negyed hajrájában Popova révén visszajött egyre az Uralocska, mely elég ijesztően kezdte a második félidőt, ugyanis góllal lezárt első támadása után tizenhárom másodperccel újra mattolta a mieink védelmét, s pillanatok alatt átvette a vezetést (5-6). Vízilabdázóink azonban továbbra is óriásit küzdöttek, Garda ismét kíméletlenül bevágott egy ötméterest, majd Mahieu pillanatai következtek, mert az egyetemisták francia centere úgy csavart egymás után kétszer is a kapuba, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Ezzel együtt sem sikerült azonban egálról kezdeni az utolsó felvonást, mert Panfilova mindössze egy másodperccel a szünet előtt újra előnyhöz juttatta csapatát (8-9).

Óriási izgalmakat ígért az utolsó nyolc perc, melyben Garda találatára még volt válasza a vendégeknek, ám Mahieu ötödik gólja után lehúzta a rolót Laura Aarts, így mikor a 31. percben Garda ismét megvillant, komoly esély nyílt a győzelemre is (11-10). A véghajrában utolsó erőtartalékait mozgósítva őrizte előnyét együttesünk, de Vorontsova alig húsz másodperccel a végső dudaszó előtt mégis egyenlíteni tudott, s mivel a hátralévő idő már nem volt elég a gólszerzésre, így 11-11-es döntetlennel ért véget az összecsapás. A március 28-ai visszavágót így az oroszok várhatják valamivel kedvezőbb helyzetben, ám addigra remélhetőleg már a mieink is legjobb összeállításukban vehetik fel a harcot ellenfelükkel, s ez a csapat többször is bizonyította már, hogy akkor bárki ellen képes lehet a győzelemre.

Miklán Klaudia felvételei

Mihók Attila: - Óriási bravúrnak tartom azt, hogy ilyen szoros és jó meccset tudtunk játszani azzal az Uralocskával, mely a magyar élcsapatokat meglehetősen simán győzte le az Euroliga korábbi fordulóiban. Győzelemmel felérő döntetlen ez számunkra, mert Gurisatti Gréta egyáltalán nem tudott játszani, míg Horváth Brigitta és Vályi Vanda is lényegesen kevesebbet játszott annál, amit megszoktunk tőlük. A csapat minden egyes tagja óriásit harcolt, maradt esélyünk a továbbjutásra, ez volt ennek a mérkőzésnek a legfontosabb célja, s ezt el is értük.

DUE–Maarsk Graphics – Dynamo Uralochka 11-11 (2-2, 3-2, 3-5, 3-2)

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Brezovszki, Sajben, Pál, Horváth, Mahieu 5, Szabó, Garda 4, Ziegler, Vályi 2, Huszti, Szellák. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.