Győzelemmel zárt a Dunaferr

spigott - 2020. február 17. 21:53

A Rubeola FC elleni 5-2-es hazai sikerrel fejezte be a bajnoki alapszakasz küzdelmeit a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

A Csömör elleni hazai mérkőzéssel zárta az alapszakasz küzdelmeit ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata. Ugyan a mieink már nem juthattak be a felsőházba, ám ahhoz, hogy maximális hat bónuszponttal vágjanak neki az alsóházi csatározásoknak, muszáj volt nyerniük a tabella utolsó előtti helyén álló vendégek ellen.

A találkozót némi meglepetésre a Rubeola kezdte erősebben, s Cseresnyés kapusnak több alkalommal is védenie kellett az első percekben. Idővel azért a Dunaferr is játékba lendült, egyre több időt töltött ellenfele kapuja előtt, s a 7. perc végén Németh Péter megpattanó lövésével sikerült is megszereznie a vezetést (1-0). A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, akadtak lehetőségek ugyan mindkét oldalon, ám a csapatok összességében jól megszervezték védelmüket, így komoly ziccerbe azért nem láthattunk.

A félidő hajrájához közeledve viszont összeszedte ötödik szabálytalanságát is együttesünk, így nagyon oda kellett figyelnie, hogy ne gyűjtsön be többet, különben kisbüntetőt lőhettek volna a vendégek. Szerencsére az utolsó percekre lényegesen fegyelmezettebbé vált a Dunaferr, így hiába próbálkoztak a csömöriek, nem tudtak túljárni Cseresnyés eszén sőt, ha Németh valamivel pontosabban céloz, akár tovább is növelhette volna előnyét Fehér Zsolt együttese.

A szünetig azonban már nem változott az eredmény, s a fordulás után sem változott a játék képe, mert a Rubeola továbbra is nagy erőket mozgósított az egyenlítő találat megszerzéséért, ám hiába lőttek kapura szinte mindenhonnan a vendégek, a csereként beállt Rigó rendre könnyedén hárítani tudott. A mieink elsősorban kontráikra építettek ekkor, melyekben benne is volt a gólveszély, de a félidő derekáig nem tudtak újabb gólt szerezni. A 30. percben viszont kétszer is megvillant a Dunaferr, mely Fridrich remek emelésével duplázta meg előnyét, majd egy tanárian végigvitt kontra végén Doroginak már csak az üres kapuba kellett lőnie, s máris nyugodtabban figyelhettük a folytatást (3-0).

Miklán Klaudia felvételei!

A vendégek azonnal 5 a 4 elleni játékra váltottak, s Fischer 33. percben szerzett találatával szépítettek, de Németh Péter pár másodperccel később saját hatosától vette be az üresen hagyott kaput, visszaállítva a mieink korábbi előnyét (4-1). A Rubeola továbbra sem adta fel, Keresztury remek lövésével a 36. percben ismét feljött két gólra, így bőven ígért még izgalmakat a véghajrá (4-2). A hátralévő időben tovább kockáztattak a vendégek, de Klacsák az utolsó másodpercekben már nem hibázta el az üres kaput, kialakítva ezzel az 5-2-es dunaújvárosi sikert jelentő végeredményt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Rubeola FC 5-2 (1-0)

Gólszerzők: Németh P. 2, Fridrich 1, Dorogi 1, Klacsák 1, illetve: Fischer 1, Keresztury 1.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés – Németh P., Klacsák, Fridrich, Pál. Csere: Rigó (kapus), Gergely, Dorogi, Faragó, Sáhó, Csányi, Németh L., Horváth. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Rubeola FC: Oswald – Horváth, Keresztury, Viz, Fischer. Csere: Varsányi (kapus), Nehéz, Érsek, Milavecz, Józsa. Vezetőedző: Jenei Ottó.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.