Hard Dog Race Dunaújvárosban is

Horváth-Nemes Orsolya - 2020. február 24. 11:17

Városunkba érkezik március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, melynek főbb céljai közé tartozik a megfelelő kutyatartási kultúra elsajátítása és mindennapi alkalmazása.

Kép forrása: harddograce.hu

A múlt év során született meg a Not Just Run elnevezésű futóverseny, amely a Hard Dog Race futómárka részét képezi. A március 14-én Dunaújvárosba érkező megmérettetés során egy 6 km-es, akadályok nélküli pályát kell teljesíteni kedvencünkkel. A nevezési díjakból származó bevétel bizonyos százalékát minden évben más ügynek ajánlják fel, ezúttal a 10 millió fa országos alapítványra esett a választás. Púza András, a verseny alapítója Barta Endre Humán ügyekért felelős alpolgármesterrel tartott sajtótájékoztatót február 20-án délelőtt a Városháza „C” szárnyában. A szervező külön köszönetet mondott a Duna Dog Center munkatársainak. Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester kiemelte, nagy örömmel fogadta a Hard Dog Race megkeresését, amely beleillik az önkormányzat állatbarát szemléletébe.

Miklán Klaudia felvétele!

A soron következő Mud Dog Race elnevezésű rendezvény Június 27-én lesz Dunaújvárosban. A 2 km-es, akadályokkal teli versenyre mindenkit szeretettel várnak. A megmérettetésekre a Hard Dog Race honlapján lehet jelentkezni.

Márciusban kutyás futóversennyel nyitjuk a tavaszt

Dunaújváros ad otthont a HDR Not Just Run szezonnyitó futamának, amely összehozza a kutyák és a futás szerelmeseit. Március 14-én, akik rajthoz állnak az alsó Duna- parton idén a 10 millió fa- projektet támogatják, így a nevezési díjjal mindenki hozzájárul egy fa elültetéséhez. A nevezéseket felnőtt, junior és csapat kategóriában várják.

A Hard Dog Race évek óta töretlen lendülettel hozza össze a kutyák és a futás szerelmeseit. Bár a HDR neve egyet jelent a kutyás akadályfutással, a Not Just Run futamon „csak” futnak a résztvevők és nem teljesítenek akadályokat, ezért kifejezetten ajánlott ez a verseny azoknak, akik még csak most ismerkednének a HDR világával!

Minél többen állnak rajthoz MÁRCIUS 14-ÉN, annál több fát tudnak ültetni.

A versenyen felnőtt, junior és csapat kategóriában lehet nevezni. A felnőtt futamok hossza 6 km, a Junior (8-14 éves korosztály) pedig 2 km. Egyik távon sincs szintidő, így kezdők és hobbifutók jelentkezését is várják, nagyon fontos azonban, hogy csak teljesen egészséges, a távot örömmel teljesíteni képes kutyával álljon rajthoz minden gazdi. A helyszínen minden kutya állatorvosi ellenőrzésen esik át.

A dunaújvárosi verseny helyszíne az alsó Duna-part lesz. A versenypályán kívül igazi piknik hangulattal, bemutatókkal és családi nappal várják a látogatókat.

 

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.