Hatalmas megtiszteltetés

doszerk - 2020. február 18. 9:03

A Nemzeti Versenysport Szövetség is díjazta a Dragon Steel SE sárkányhajósait a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon elért remek eredményeiért.

Remek eredményeket ért el a 2019-es esztendőben a Dragon Steel SE sárkányhajó szakosztálya, mely a különböző magyar bajnoki versenyeken három ezüstéremnek és két bronznak örülhetett, a sevillai Klub Európa-bajnokságon hatodik helyezést ért el, míg a thaiföldi Nemzeti Világbajnokságon három ezüst- és egy bronzérmet szerző magyar válogatottba négy senior, valamint tíz junior korú versenyzőt is adott.

Az éves eredményeiket tekintve a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) a Thaiföldön szereplő Magyar Nemzeti Válogatott U18-as "open" legénységet terjesztette fel a "sportág év sportolói" címre a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVSZ) felé, melynek évértékelő gáláját 2020. február 13-án, Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvény Központban tartották meg. A gálára a Dragon Steel SE két fiatal versenyzőjét, Bucsi Blankát, Pahocsa Kristófot és Tóth Edit edzőt hívták meg, s a háromszoros ezüstérmes nemzeti vb-csapat tagjainak nevében, Blanka és Kristóf vehették át a szövetség elismerését a sárkányhajó sportágban elért kiváló nemzetközi eredményért.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Érthetően boldogan nyilatkozott a díjátadó után Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke.

"Ilyen kimagasló elismerésben most először volt részünk és ez hatalmas megtiszteltetés nemcsak a fiatalok, hanem az egyesület számára is. A DSSE vezetése is keményen megdolgozott azért, hogy a fiatalok ilyen szinten fel tudjanak készülni, össze tudjanak hangolódni, hogy képesek legyenek együtt, egymásért, minden erőt bevetve küzdeni. Köszönjük az MSSZ-nek az edzőtáborokban nyújtott szakmai támogatást, a felkészülés alatt velünk tartó és kiutazó szülők, Nyíri Andrea és Bucsi Andrea hatalmas segítségét, s nem utolsósorban az ISD DUNAFERR Zrt. támogatását, hogy ezek a kimagasló eredmények megszülethettek. Nagyon büszkék vagyunk mindannyian a csapatra, mert fiatal sportolóink tanulás, vizsgák, különórák mellett edzettek és készültek versenyeikre. Én, mint elnök és csapatkapitány nagyon fontosnak tartom a sport szerepét mindenkinél, de főleg a fiataloknál, mert az egészségüket, jövőjüket alapozzák meg a gyerekek a versenyszerű sporttal. Szívből remélem, hogy még sokáig egy hajóban fogunk evezni velük" – árulta el a Dragon Steel SE vezetője.

A 2019-ben a sárkányhajó sportágban elért kiváló nemzetközi eredményért díjazott csapat névsora: Bencs Botond, Bucsi Blanka, Dózsa Bálint, Ecsődi Sára, Fischer Péter, Kupsza Gergő, Nagy I. Máté, Pahocsa Kristóf, Potyi Károly, Tiringer Márk, Tóth Edit csapatkapitány és kormányos (11 fő DRAGON STEEL SE), Bíró Krisztián, Jánosi Rihárd (Dunai Sárkányok Vác) és Tóth Laura (Rába Sárkányhajó Club)

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.