Hírünk a (sport)világban – kommentcunamival

Öcaline - 2020. február 7. 11:10

Nem akarunk kommentálni. Nem akarunk minősíteni, De szégyenkezni se: dunaújvárosiként ég a képünk, emberileg sajnáljuk, szakmailag szégyelljük a történetet. Bocsánat minden drukkertől – lilától, zöldtől, kéktől vöröstől, tényleg mindenkitől!

Ezzel a cikk-ajánlóhoz rendelt – valószínűleg nem a cikk szerzőjéhez, hanem a facebook-felületet gondozó szakelemhez – megjegyzéssel kezdődött, leírni nem fogom, de tessék nézni. A gyalázatos mondat óriásit futott a Trollfoci-face felületén,a drukkerkocsma (jogos) haragja – még a fradistáké is! – egy emberként fordult az elkövetők ellen, a net népe nem fukarkodott az osztással. A gyalázatot elkövető műhely előbb korrigált, méghozzá így – a végeredmény súlyosan igaz mondat lett egyébként, minden csapatra, műhelyre, közösségre érvényes örök igazság. A változtatást szintén a Trollfoci szúrta ki:

A korrekció sem szabott gátat az indulatoknak, aligha véletlen, hogy mostanra nyomtalanul eltüntették a felületről a posztot (picit vicces, hogy most éppen a netes etikett mibenlétéről merengő cikk vezet). De a szégyen maradt. És helyettük nem, de a saját nevünkben mondom: elnézést minden drukkertől, ez a tónus, ez a hangnem teljességgel elfogadhatatlan a lelátón is, a közösségi felületen is. Találtam egy tökéletes  ellenpéldát: a cikkre reagálva villámválasz került a DPASE face-oldalára, azt is mutatom. (Sajnos e sorok írásakor már ez a poszt is elérhetetlen volt, de a platformfüggetlen szurkolói közösség  megőrizte emlékezetében a nemes gesztus mementójaként).


 

Hát igen, valahogy így. Mi kérünk elnézést – dunaújvárosiként a dunaújvárosiaktól is.

UPDATE - cikkünk élesítése után érkezett!

A DUOL is elnézést kért.

 

(Ilusztrációk: facebook)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.