Hozta a kötelezőt a Dunaferr

spigott - 2020. február 23. 21:04

A várakozásoknak megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a PTE-PEAC elleni hazai találkozón a Dunaferr SE röplabda csapata.

A sereghajtó, s az idei szezonban még nyeretlen PTE-PEAC elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma délután a Dunaferr SE röplabda csapata, mely listavezetőként és egyértelmű esélyesként várta a párharcot. Tomanóczy Tibor együttese nem is kezdett rosszul, mert hamar hárompontos előnyre tett szert, ám a folytatásban nagyon hullámzóvá vált a mieink játéka, így a vendégek nemcsak egyenlítettek, hanem négypontos fórba kerültek (6-10). Volt honnan kapaszkodnia a Dunaferrnek, mely 13-12-nél ismét magához ragadta a vezetést, ám elég volt pár hiba, s újra a vendégek álltak közelebb a részsikerhez (16-18). A játékrész hajráját azonban nagyon megnyomták a mieink, akik innentől kezdve már csak két pontot engedélyeztek ellenfelüknek, s végül 25-20-ra be is húzták az első felvonást.

Miklán Klaudia felvételei

A lendület szerencsére a második szettre is megmaradt, így ismét sikerült meglépnie a Dunaferrnek a pécsiektől, s mivel a vendégeknek ekkor nagyon nem ment a játék, 9-4-es hazai vezetésnél muszáj is volt időt kérnie Gyöngyösi Zoltán vezetőedzőnek. Ez sem segített azonban csapatán, mert röplabdázóink a játék minden elemében jobbak voltak ebben a felvonásban, így vezetésüket szép és eredményes játékkal növelték tovább, s nagyon simán, 25-9-re megnyerték a második játszmát. A harmadikban újra összeszedte magát a pécsi alakulat, s igen sokáig tartotta is egy-kétpontos előnyét, ám 14-14 után ismét pontosított játékán együttesünk, mely egy remek sorozattal elhúzott ellenfelétől, s az első szetthez hasonlóan ezúttal is 25-20-ra nyert, így 3-0-s győzelemmel erősítette meg első helyét az NB I Liga alapszakaszának tabelláján.

Dunaferr SE – PTE-PEAC 3-0 (20, 9, 20)

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Majoros Balázs, Iván Gergő, Mészáros Dömötör, Sümegi Kristóf (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Ambrus Bence, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Tamási Dávid. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

PTE-PEAC: Baji Péter Ábrahám, Takács Barnabás, Kecskés Bence, Portik Ádám, Dhari Shubham, Várbíró Benedek, Örkényi András, Storcz Dániel, Szabó Gábor, Pordán Áron, Péter Csaba, Várhalmi Gábor, Kaszás Zoltán (liberó). Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.