Hozta a kötelezőt a Dunaferr

spigott - 2020. február 23. 21:04

A várakozásoknak megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a PTE-PEAC elleni hazai találkozón a Dunaferr SE röplabda csapata.

A sereghajtó, s az idei szezonban még nyeretlen PTE-PEAC elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma délután a Dunaferr SE röplabda csapata, mely listavezetőként és egyértelmű esélyesként várta a párharcot. Tomanóczy Tibor együttese nem is kezdett rosszul, mert hamar hárompontos előnyre tett szert, ám a folytatásban nagyon hullámzóvá vált a mieink játéka, így a vendégek nemcsak egyenlítettek, hanem négypontos fórba kerültek (6-10). Volt honnan kapaszkodnia a Dunaferrnek, mely 13-12-nél ismét magához ragadta a vezetést, ám elég volt pár hiba, s újra a vendégek álltak közelebb a részsikerhez (16-18). A játékrész hajráját azonban nagyon megnyomták a mieink, akik innentől kezdve már csak két pontot engedélyeztek ellenfelüknek, s végül 25-20-ra be is húzták az első felvonást.

Miklán Klaudia felvételei

A lendület szerencsére a második szettre is megmaradt, így ismét sikerült meglépnie a Dunaferrnek a pécsiektől, s mivel a vendégeknek ekkor nagyon nem ment a játék, 9-4-es hazai vezetésnél muszáj is volt időt kérnie Gyöngyösi Zoltán vezetőedzőnek. Ez sem segített azonban csapatán, mert röplabdázóink a játék minden elemében jobbak voltak ebben a felvonásban, így vezetésüket szép és eredményes játékkal növelték tovább, s nagyon simán, 25-9-re megnyerték a második játszmát. A harmadikban újra összeszedte magát a pécsi alakulat, s igen sokáig tartotta is egy-kétpontos előnyét, ám 14-14 után ismét pontosított játékán együttesünk, mely egy remek sorozattal elhúzott ellenfelétől, s az első szetthez hasonlóan ezúttal is 25-20-ra nyert, így 3-0-s győzelemmel erősítette meg első helyét az NB I Liga alapszakaszának tabelláján.

Dunaferr SE – PTE-PEAC 3-0 (20, 9, 20)

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Majoros Balázs, Iván Gergő, Mészáros Dömötör, Sümegi Kristóf (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Ambrus Bence, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Tamási Dávid. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

PTE-PEAC: Baji Péter Ábrahám, Takács Barnabás, Kecskés Bence, Portik Ádám, Dhari Shubham, Várbíró Benedek, Örkényi András, Storcz Dániel, Szabó Gábor, Pordán Áron, Péter Csaba, Várhalmi Gábor, Kaszás Zoltán (liberó). Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.