Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

Öcaline - 2020. február 3. 9:31

A március végét idéző napok után visszatámad Tél tábornok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén változékony, többször újra napos idő várható.

"Erős lehűléssel tér vissza a tél!" – figyelmeztet előrejelzésében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértő szerkesztője. Az elmúlt napok tavaszias klímája után már ma változik a helyzetkép, de az igazi áttörés holnap kezdődik. Addig viszont erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és már délelőtt többfelé alakul ki eső  – nagyobb mennyiségben éppen térségünkben, az ország középső tájain várható égi áldás. Aztán délután a többfelé erős északnyugati szél hatására csökken, szakadozik a felhőzet, a hőmérséklet még mindig viszonyleg magas lesz, térségünkben 10-13 fokos csúcsokkal számolhatunk.
A közeli kilátások fontos változást ígérnek: kedden is marad az erősen felhős ég, és sokfelé lesz eső, amit aztán délután – a viharos széllel bezúduló hideg levegő hatására – országszerte havas eső, hózápor válthat fel, majd megszűnik a csapadék. Ezzel együtt erős lehűlés kezdődik, és délután már csak 6-7 fok valószínű. A változékony, szinte óráról órára hűlő idő próbára teszi a közlekedőket is – már most szólok, érdemes lesz nagyon vigyázni az utakon!
A folytatásban is marad a változékony, hűvös, télies idő: szerdán és csütörtökön gyorsan változó felhőzetre van kilátás, elszórtan hózáporokkal. Az északnyugati szél mindkét nap többfelé lesz erős, olykor viharos. Visszatérnek a masszív reggeli fagyok, és délután is csak 0-6 fok közötti értékeket mérhetünk. A hét utolsó napjaiban picit normalizálódik a helyzet: pénteken többórás napsütés várható, esetleg elvétve lehet zápor, esetleg hózápor. Aztán délutánra végre gyengül az erős szél, majd szombaton és vasárnap változékony időre készülhetünk. Eleinte még napos időszak is lehet, a periódus utolsó napján viszont újra beborul, és többfelé számíthatunk változó intenzitású és halmazállapotú csapadékra. Ezzel együtt újra erősödik a nappali felmelegedés: pénteken 6-8, szombaton és vasárnap 8-12 fok közötti értékeket mérhetünk.

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)

A rovat további hírei: Mozaik

Újra itt a reptéri szezon, várják a repülni vágyókat

Újra itt a reptéri szezon, várják a repülni vágyókat

2024. már. 29.

A 6-os útról szemlélve sem volt nagyon feltűnő a dunaújvárosi repülőtér múlt szombati rendkívüli programja – de aki benézett a hangárok környékére, az nagyon is láthatta, óriási nyüzsgés volt, sokan voltak, mindenki tett-vett, pakolt, takarított.

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

2024. már. 28.

Az országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)