Időjárás: tiszta tavaszból igazi tél!

Öcaline - 2020. február 3. 9:31

A március végét idéző napok után visszatámad Tél tábornok a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. A hét végén változékony, többször újra napos idő várható.

"Erős lehűléssel tér vissza a tél!" – figyelmeztet előrejelzésében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szakértő szerkesztője. Az elmúlt napok tavaszias klímája után már ma változik a helyzetkép, de az igazi áttörés holnap kezdődik. Addig viszont erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és már délelőtt többfelé alakul ki eső  – nagyobb mennyiségben éppen térségünkben, az ország középső tájain várható égi áldás. Aztán délután a többfelé erős északnyugati szél hatására csökken, szakadozik a felhőzet, a hőmérséklet még mindig viszonyleg magas lesz, térségünkben 10-13 fokos csúcsokkal számolhatunk.
A közeli kilátások fontos változást ígérnek: kedden is marad az erősen felhős ég, és sokfelé lesz eső, amit aztán délután – a viharos széllel bezúduló hideg levegő hatására – országszerte havas eső, hózápor válthat fel, majd megszűnik a csapadék. Ezzel együtt erős lehűlés kezdődik, és délután már csak 6-7 fok valószínű. A változékony, szinte óráról órára hűlő idő próbára teszi a közlekedőket is – már most szólok, érdemes lesz nagyon vigyázni az utakon!
A folytatásban is marad a változékony, hűvös, télies idő: szerdán és csütörtökön gyorsan változó felhőzetre van kilátás, elszórtan hózáporokkal. Az északnyugati szél mindkét nap többfelé lesz erős, olykor viharos. Visszatérnek a masszív reggeli fagyok, és délután is csak 0-6 fok közötti értékeket mérhetünk. A hét utolsó napjaiban picit normalizálódik a helyzet: pénteken többórás napsütés várható, esetleg elvétve lehet zápor, esetleg hózápor. Aztán délutánra végre gyengül az erős szél, majd szombaton és vasárnap változékony időre készülhetünk. Eleinte még napos időszak is lehet, a periódus utolsó napján viszont újra beborul, és többfelé számíthatunk változó intenzitású és halmazállapotú csapadékra. Ezzel együtt újra erősödik a nappali felmelegedés: pénteken 6-8, szombaton és vasárnap 8-12 fok közötti értékeket mérhetünk.

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)

A rovat további hírei: Mozaik

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! 

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)