Időjárás: veszélyes szélvihar térségünkben

Öcaline - 2020. február 10. 9:33

Mozgalmas hetünk lesz a DO időjárási szakértőjének friss porgnózisa szerint – megérkezett térségünkbe a viharos szél. Egész héten erős légmozgásra, változékony időre készülhetünk, viszonylag magas hőmérsékleti értékekkel.

"Itt a szélvihar!" – figyelmeztetett szokásos hétindító prognózisában Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. A mai nap már az erős légmozgás jegyében telik: erősen felhős idő lesz, többfelé esővel, helyenként záporral, főleg a Dunántúlon egy-egy durvább zivatar is kitörhet. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, a Dunántúlon 100 km/h-s széllökésekre is készülni kell! Ezzel együtt továbbra is tavaszias, 9-15 fokos csúcsokkal számolhatunk estig, aztán hidegfront érkezik.
A közeli kilátások szintén mozgalmas napokat ígérnek: kedden délelőtt még több helyen eshet az eső, aztán az újra viharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Érdemi változás nem lesz a hőmérsékleti értékek tekintetében, 8-10 fok közötti csúcsérték lehet.
Változékony, többnyire felhős idő lesz szerdán és csütörtökön – elszórtan eső, zápor is lehet. A szél ismét délnyugatira fordul és megélénkül, és néhány fokot gyengül a nappali felmelegedés: 5-8 fok körüli értékeket mérhetünk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint a hét utolsó napjai ismét változást hoznak: pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, a hegyekben havas eső, havazás is. Nap közben 3-7 fok lehet. A hét végén is változékony idő lehet: szombaton jobbára gyengén felhős, több területen napsütéses idő várható – erősödő felmelegedéssel, 9-12 fokos csúcsokkal –, majd vasárnap újra megélénkül a szél, beborul az idő és több helyen várható eső, záporeső. 

Ami az egész hétre rányomja a bélyegét, azt már most tapasztalhatjuk: nagyon erős szél lesz végig, tessék kapaszkodni és – ennek külön összeállítást is szenteltünk jó előre – vigyázni az utakon!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)

Így lehetsz te is profi sportfogadó

Így lehetsz te is profi sportfogadó

2024. már. 25.

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)

Emelkedő értékek – a nyuszi már nyárias meleggel érkezik

Emelkedő értékek – a nyuszi már nyárias meleggel érkezik

2024. már. 25.

A periódus elejére változékony napokat, a végére (húsvét hétfőt is ideértve) nyárias időt ígér a DO meteorológiai szakértője. Masszívan 20 fok fölötti értékekkel búcsúzik a március, nagyon durva.