Dunaújváros Hetilap

Időközi választás: Megrázták a gyűlöletfát, és élvezik a gyümölcsét

doszerk - 2020. február 14. 16:23

Taktikát változtattak a kormánypártok. Az eddig meglehetősen udvarias és visszafogott stílusban zajló időközi választás néhány nappal ezelőtt gyökeresen megváltozott...

...az ellenzéki közös jelöltjét, Kálló Gergelyt gyalázó Facebook-posztok, plakátjainak lefújása és a gyalázkodó szórólapok megjelenése egyértelműen jelzi, újraszabta a kampánydzsekit a Fidesz, vélhetően azért, mert a pozitív kampány nem hozta meg a kellő eredményt. Nincs kontroll, s nincs már fék

A Molnár Tibor független jelöltet támogató kormánypártok a már rég bevált, már-már hagyományosnak mondható taktikai elemeket vetik be most is, így a plakátrongálás és átmatricázás, a közösségi médiában a kamu profilok által terjesztett dezinformációk és persze a településeken osztogatott nettó gyalázkodások is a repertoár részét képezik.

Az egyik állandóan visszatérő elem, miszerint Kálló Gergely egy "gyüttment", s valójában budapesti. Ez tényszerűen nem igaz, Kálló többször is megerősítette: Dunaújvárosban él és lakik, évekkel ezelőtt elköltözött a fővárosból.

Persze boldog ország lennénk, ha ez lenne a gödör alja, de sajnos ez még csak a széle.

Szórólapokon és a közösségi média homályzónájában terítik Kálló állítólagos fizetését, illetve azt, hogy az előző választásokon hány százalékot ért el. A választásokon edződött jobb sorsra érdemes szavazópolgár persze erre már csak legyint, látott már elég ilyet.

Új elem viszont - jómagam legalábbis erre még nem láttam példát - egy képviselőjelölt testi adottságain való gúnyolódás, amit egészséges lelkületű emberek általában középiskola harmadik osztályára kinőnek. Persze legyünk nyitottak, fogadjuk el, hogy sok honfitársunknak nem sikerült ezt az akadályt átlépni, még ha jól tudjuk, hogy a legtöbb ilyen oldalt kamuprofilokkal hoznak létre és kamuprofilok segítségével töltenek fel tartalommal.

Persze ne higgyük, hogy csak az otromba lejáratásoknak és gyalázkodásoknak van itt helye: a fideszes támogatással induló jelölt és a Mi Hazánk képviselőjelöltje is helyet kap a felületeken, utóbbi nyilván annyit kap, amennyit engednek nekik a központból.

Ahogyan azt az utóbbi években már megszoktuk, a közéleti tébolyda nem korlátozódik a közösségi médiára, így a már-már szokványos plakátrongálások és átmatricázások is mindennaposakká váltak a választókerületben.

Kálló: "Az itt élők már kétszer nemet mondtak a gyűlöletkeltésre és hazugságokra, bízom benne, hogy harmadjára is nemet fognak"

"Nincs fél éve, hogy azt terjesztették rólunk, hogy kutyahússal etetnénk a Dunaújvárosiakat Pintér Tamás megválasztása esetén. A plakátrongálásra és a lejárató szórólapra is csak annyit tudok mondani: megszoktuk már, hogy a Fidesz bármire képes a győzelem érdekében" - mondta lapunk érdeklődésére Kálló Gergely. Emlékeztetett: az itt élők már kétszer nemet mondtak a gyűlöletkeltésre és hazugságokra, s mint mondta: bízik benne, hogy harmadjára is nemet fognak.

"A visszajelzéseik egyébként nagyon jól esnek, rengeteg üzenetet kaptam, támogatásukról biztattak az emberek. Mi végig pozitív kampányt folytattunk két okból: az egyik a saját lelkiismeretem, nem akarok más lejáratásával, hazugságokkal nyerni. A másik pedig az itt élők figyelembe vétele. Rongált plakátoknál csúnyább utcakép nincs. Megvezetni, elbizonytalanítani, zavart kelteni pedig erkölcstelen dolog, amiknek szintén nem teszek ki a választókat. Sajnálom, hogy Molnár Tibor, vagy az őt támogató Fidesz ezt megtette."

Információink szerint egyes lejárató anyagokat a fideszes támogatottsággal induló független jelölt, Molnár Tibor nevében terítik, ugyanakkor ez természetesen nem jelenti azt, hogy köze is van hozzá. Ennél sokatmondóbb, hogy a független jelölt bizony konkrét fideszes segítséggel gyűjtötte az aláírásokat a kampányban:

Természetesen beszállt a kampányba a fideszes sajtó is. A Fejér megyei Hírlap szerdán különkiadással jelentkezett, amiben nyíltan és minden szemérmességet félretéve kampányolnak Molnár mellett. Úgy tudjuk, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában álló lap ezúttal ingyenes volt, amit a nem előfizetők postaládájába is bedobáltak.

Képek forrása: alfahir.hu

A választókerület lakosságát tehát alaposan megdolgozták, kérdés, hogy mire lesz ez elég most vasárnap.

Egy biztos, a hétfői nyugalmat már nagyon sokan várják.

Forrás: alfahir.hu (Bazsó Bálint Márton)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.